Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Nerunāt ar medijiem? Viedokļus piedāvā Latvijas izlašu mentālie treneri

Rolands Eliņš

Nerunāt ar medijiem? Viedokļus piedāvā Latvijas izlašu mentālie treneri
Elvis Merzļikins Latvijas hokeja izlases treniņā. Foto: LHF

Komandas zvaigzne publiski pavēsta par atteikšanos runāt ar vietējiem medijiem. Ne gluži ikdienišķa, bet arī ne bezprecedenta situācija. Vai izlases iekšienē to vispār uzskata par apspriešanas vērtu situāciju un kā ar to strādāt pārējai komandai? Uz šiem jautājumiem portālam Sportacentrs.com atbildēja divi speciālisti ar pieredzi Latvijas nacionālajās izlasēs darbā ar komandas psiholoģisko sagatavotību - Mārtiņš Martinsons un Edgars Pukinsks.

Profesionālā sporta sastāvdaļa jau krietnu laiku ir arī publicitātes veidošana, un sportistiem jārēķinās ar aicinājumiem uz intervijām plašsaziņas medijos. Ne vienmēr gan ir pienākums uz aicinājumu atsaukties apstiprinoši, un dažreiz lielāku publicitāti pat iegūst tie, kuri piesaka medijiem boikotu.

To var droši attiecināt arī uz šīs nedēļas sākumu Latvijas hokeja izlasē, kas pēc divu gadu pārtraukuma savā treniņnometnē sagaidīja Elvi Merzļikinu, NHL kluba Kolumbusas "Blue Jackets" nu jau ilggadējo vārtsargu. Merzļikins ieradās uz sarunu ar medijiem, taču sarunas vietā viņš izteicās pats, norādot uz līdzjutēju negācijām, kuras, viņaprāt, veido vietējo mediju publikācijas par viņu. Merzļikins norādīja, ka izplatījies arguments, ka viņš "neesot labs komandas biedrs", un to viņš noraidīja, uzskatot to par sagrozītu priekšstatu. Savā uzrunā Merzļikins, kurš Latviju pārstāvējis piecos PČ, arī apliecināja, ka šī bija viņa pirmā un pēdējā intervija.

Skaidrs, ka līdz ar to Merzļikina ierašanās Latvijas izlasē ieguva vēl lielāku uzmanību un radīja jaunus jautājumus, vismaz mediju un līdzjutēju vidū. Taču ko tas nozīmē pašai komandai? Vai šādas situācijas vispār ir treneru pārdomās un kā (vai) ar tām tiek strādāts? To vaicājām cilvēkiem, kuru CV atrodams ieraksts "Latvijas izlases psiholoģiskās sagatavotības treneris". Mārtiņš Martinsons vairākus gadus bija Latvijas basketbola izlases treneru kolektīvā pie galvenā trenera Ainara Bagatska, kamēr Edgars Pukinsks, bijušais LFF ģenerālsekretārs, bija Latvijas futbola izlases mentālais treneris galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā.

"Treneriem jābūt priecīgiem, ja Elvis izlemj nerunāt ar medijiem"

"Elvis ir tiešs, tāds ir viņa raksturs. Jūtams, ka tur ir kaut kāds aizvainojums. Šādā veidā viņš šo aizvainojumu mēģina un vēlas noņemt," sacīja Mārtiņš Martinsons, FranklinCovey dibinātājs Latvijā, komandu koučs. "Nevar teikt, ka pēdējās divas sezonas viņam būtu bijušas izcilas, un viņam tam visam bija jāiziet cauri. Kāpēc viņš tā rīkojās, viņš vislabāk atbildēs pats. Mans ieteikums viņam – nepatērēt sociālo tīklu saturu un koncentrēties tikai un vienīgi darbam: šobrīd treniņiem, bet pēcāk arī spēlēm pasaules čempionātā. Esmu pārliecināts, ka tas šobrīd viņam arī ir galvenais – labas emocijas un foršs čempionāts. Mēs zinām, ka viņš var spēlēt labi."

"Viņš pats savā vēstījumā atkārto, ka viņš zina un apzinās, kāds viņš ir. Viņš ir tiešs, un daudziem tas nepatīk," turpināja Martinsons. "Viņš saka, ko viņš domā, un to, kā viņš redz šo situāciju. Visās komandās ir veči, kuri runā, un ir tādi, kuri čurā biksēs no tā. Ir tādi, kuri neatzīst savas kļūdas, bet Elvis sauc lietas īstajos vārdos. Skaidrs, ka tādi, kas runā tiešu valodu, nereti apkārtējiem nepatīk. Jo vairāk komandā tādu cilvēku, kuri spēj runāt tiešu valodu, jo komanda ir spēcīgāka."

Kā šādā situācijā rīkoties un reaģēt treneriem un pārējai komandai? "Treneriem jābūt priecīgiem, ja Elvis izlemj nerunāt ar medijiem. Viņš šobrīd koncentrēsies darbam un savām lietām, netērējot enerģiju blakus lietām," atbildēja Martinsons. "Izlases vārtsargu treneris ir Artūrs Irbe, kuram arī ir spēcīgs raksturs, esmu drošs, ka viņi šo visu ir izrunājuši. Arī Irbem ir mugurkauls un domāju, ka viņi šo visu spēj izrunāt. Elvim šobrīd ir nepieciešams skaidrs signāls, ko komanda no viņa sagaida. Ja viņš spēj izpildīt to, ko no viņa prasa, viss kārtībā. Ja ne, sēdēsi malā vai nebrauksi uz čempionātu. Vīrs un vārds – tieša valoda. Arī treneri mēdz būt ļoti dažādi, taču Irbe atstāj ļoti labu iespaidu."

"Jāsaprot, ka Elvis izdzīvo sarežģītu dzīves posmu. Pirms ilgāka laika aizgāja viņa ļoti tuvs draugs, Elvim veidojas ģimene, ir ģimenes pieaugums, spēle neiet… viss kopā. Un tam visam klāt vēl mediji viņu pārprot. Kaut kas tiek nepareizi vai neprecīzi izrauts no konteksta. Tas viss atstāj sekas. Rezumē: novēlu Elvim nesēdēt sociālajos tīklos, koncentrēties darbam un sasniegt rezultātu. Ja tas viss būs, tad mēs visi būsim priecīgi!" novēlēja bijušais Latvijas basketbola izlases treneris.

"Trenera fokusam noteikti jābūt palīdzēt spēlētājam nonākt pie problēmas saknes"

"Uzreiz pateikšu, ka pārāk maz zinu par Elvi Merzļikinu kā cilvēku, lai kaut ko specifiski vērtētu," sacīja Edgars Pukinsks, bijušais Latvijas futbola izlases mentālais koučs. "Varu tikai piedāvāt savu redzējumu no malas, kā arī aptuveni ieskicēt, kā es pats strādātu ar līdzīgu situāciju. Viņa pirmdienas publiskajā uzrunā redzams aizvainojums, turklāt tāds aizvainojums, kas nav radies 1-2 dienu laikā, bet gan krājies jau ilgāku laiku, un tam apakšā varētu būt daudz kas dziļāks, bet - es neesmu bijis tik tuvu Merzļikinam, lai varētu par to sīkāk spekulēt."

"Trenera skatupunkts šeit ir parasti ir šāds - tiek aicināti spēlētāji, kuri ar savām prasmēm un fizisko kondīciju sniedz komandai labumu, un tiek aicināti arī spēlētāji, kuri ir labi komandas biedri un palīdz saturēt kolektīvu kopā. Trenerim ir svarīgi izvērtēt, vai kāda spēlētāja iekļaušana izlasē nebojātu mikroklimatu, un komandu sporta veidos ir biežas situācijas, ka cilvēks tiek uzaicināts uz izlasi tieši savas klātbūtnes dēļ. Piemēri Latvijas futbola izlasē? Piemēram, Ikaunieks, Gutkovskis, kad bija traumas, tāpat tika aicināti pievienoties komandai. Māris Verpakovskis pēc futbolista karjeras beigām, kad viņš brauca uz spēlēm kopā ar izlasi, bija ļoti svarīgs mikroklimata veidotājs ar savu klātbūtni vien," sacīja Pukinsks.

Futbola izlašu mačos un turnīros komunikāciju ar medijiem regulē UEFA un FIFA noteikumi, un Pukinsks norādīja, ka futbola izlasē šādu mediju boikotu pieteikt īsti nevarētu, tiesa, viņš piekrita, ka, ja reiz spēlētājam ir šāda nostāja, tad viņš to varētu mierīgi realizēt bez šāda publiska pieteikuma, proti, vienkārši atsakot intervijām.

"Te gan stāsts ir par to, ka tevi jau neaicina uz interviju kā privātpersonu, tevi aicina kā Latvijas izlases spēlētāju. Saprotu, ka reizēm ir grūti nodalīt, kad tu kā persona pārstāvi pats sevi, kad - savu klubu un kad savu izlasi, bet tas tomēr jāņem vērā," turpināja Pukinsks. "Izlases treneriem tā nevar būt ideāla situācija, jo lēmums nerunāt ar medijiem jau nav situācijas risinājums, tā drīzāk ir aiziešana no problēmas saknes, un, ja reiz situācija nav atrisināta, tad arī treniņos un spēlēs ielikt visus 100% no sevis ir ļoti sarežģīti."

Kā viņš rīkotos līdzīgā situācijā kā mentālais treneris? "Censtos saprast situācijas pamatu, aiziet līdz problēmas saknei. Saprast, kādēļ šis spīts ir ieslēdzies un kādu iespaidu tas atstāj. Noteikti neatstātu to pašplūsmā. Taču fokuss noteikti būtu palīdzēt spēlētājam. Tas nebūtu tā, ka tiešos vārdos iebilstu viņa lēmumam nerunāt ar medijiem, bet gan vaicātu tieši kādēļ viņš pieņēmis šādu lēmumu un vai viņam ir pārliecība, ka tas ir risinājums, nevis problēmas atstāšana karājoties gaisā tepat blakus? Vaicātu viņa viedokli, kā tas varētu ietekmēt pārējās komandas noskaņojumu. Proti, censtos palīdzēt viņam pašam dabiski nonākt pie secinājuma, kādus rezultātus nes šāds lēmums. Taču beigu beigās tā tik un tā ir katra paša personīga izvēle."

1 2 59 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2024-04-24 14:30, pirms nedēļas
Variet vinju vienreiz likt mieraa debilosi juus!

 +14 [+] [-]

, 2024-04-24 14:38, pirms nedēļas
Nu spirtacentrs klaunādes dalībnieku sastāvu ir papildinājis ar “mentālajiem koučiem”. Gaidu turpinājumi, lasītājus intersētu ko par šo domā Astrālās Attīstības Transcendentālā Akadēmija

 +11 [+] [-]

, 2024-04-24 14:59, pirms nedēļas
Turpiniet intervēt Dinamo Rīga bijušos trešos vārtsargus un piektās maiņas spēlētājus, tie ir jūsu "žurnālistikas" griesti, kamēr Elvis nokapās čempī un brauks atpakaļ uz pasaules spēcīgāko hokeja līgu.

  +6 [+] [-]

, 2024-04-24 15:08, pirms nedēļas
Pilnīgi idioti jūs sportacentrā esat

  +7 [+] [-]

, 2024-04-24 15:19, pirms nedēļas
Tik nožēlojams šis kantoris mēdz būt, pat nācās reanimēt šo kontu, lai pateiktu kādi deģenerāti jūs esiet. Pilnībā pievienojos Merzļikina viedoklim.

Protams, raksts, ka viņš jau apmeklējis HK Ogre Juniors - nav un nebūs.

  +9 [+] [-]

, 2024-04-24 15:24, pirms nedēļas
gaidu Ainas Poišas, Ritas Lasmanes, Andra & Lienes Kiviču, Kristapa Zuša viedokļus...
bez šo cilvēku viedokļiem "lieta" nebūs īsti skaidra...

  +7 [+] [-]

, 2024-04-24 15:25, pirms nedēļas
Tad jūs tomēr esat apvainojušies un nolēmuši viņu noēst? Skaidrs ar jums.

  +6 [+] [-]

, 2024-04-24 15:27, pirms nedēļas
Sportacentrs komanda, lieciet cilvēku reiz mierā. Elvis ir hokejists, kura uzdevums ir ķert ripas, nevis sniegt intervijas.
Šobrīd jūs uzvedaties kā kretīnu bars, uzpūšat lieku ažiotāžu, lai nopelnītu dažus papildus Euro. Tieši Jūsu dēļ Elvis nevēlas komunicēt ar medijiem

  +3 [+] [-]

, 2024-04-24 15:28, pirms nedēļas
Magones viedokli vēletos dzirdēt
Slēpts komentārs: prataveders

  +7 [+] [-]

, 2024-04-24 15:29, pirms nedēļas
Brože un viņam līdzīgie žurnaļugas savas personīgās popularitātes dēļ meklē skandālus, sagroza sportistu teikto un tādā veidā provocē Elvi uz šādu reakciju !

  +8 [+] [-]

, 2024-04-24 15:31, pirms nedēļas
Piedāvāju jums vēl dažus raksteļus, kurus varat cepināt augšā:
“Kādas mentālās problēmas paradti liek sportistiem atteikt intervijas?”
“Viņš atteica interviju un mēs pēc tam viņu bulijojām pus gadu”

  +9 [+] [-]

, 2024-04-24 15:36, pirms nedēļas
Izskatas ka spirtacents spiez uz to lai Elvis vispar vairs uz Latviju nebrauktu :/

  +5 [+] [-]

, 2024-04-24 15:40, pirms nedēļas
Gatis rakstīja: gaidu Ainas Poišas, Ritas Lasmanes, Andra & Lienes Kiviču, Kristapa Zuša viedokļus...
bez šo cilvēku viedokļiem "lieta" nebūs īsti skaidra...
Vēl arī Olgas un Kaspara Kambalas viedokļi vajadzīgi. KK ieteiks Elvim uzvilkt CBD un stresa vairs nebūs

  +4 [+] [-]

, 2024-04-24 15:43, pirms nedēļas
Es pareizi sapratu, Elvis apvainojās, jo Latvijas mediju raksti ietekmē fanus un nostāda viņus pret Elvi? Jo ja tā, tad es galīgi neredzu to fanu slikto attieksmi pret viņu. Kā Elvi piemin, tā bars metas aizstāvēt un brauc visrū žurnālistiem, nevis viņam. Pilnīgs bezsakars un uzspūsts zilonis no mušas.

  +7 [+] [-]

, 2024-04-24 15:44, pirms nedēļas
Mūsdienās katrs pamatskolu nepabeigušais spirtacentrists ir "medijs". Kopš sensenajiem esports laikiem, es nekad šo lapeli neesmu uztvēris nopietni un šīs lapeles skribentus par kaut kādiem žurnālistiem un kur nu vel šo visu par mediju saukt...

  -2 [+] [-]

, 2024-04-24 15:44, pirms nedēļas
BenSimmonsBall rakstīja: Es pareizi sapratu, Elvis apvainojās, jo Latvijas mediju raksti ietekmē fanus un nostāda viņus pret Elvi? Jo ja tā, tad es galīgi neredzu to fanu slikto attieksmi pret viņu. Kā Elvi piemin, tā bars metas aizstāvēt un brauc visrū žurnālistiem, nevis viņam. Pilnīgs bezsakars un uzspūsts zilonis no mušas.
Aptauja: EP vēlēšanu līderos turas NA; JV apdzen 'Saskaņu'
Slēpts komentārs: Wallks

  +4 [+] [-]

, 2024-04-24 16:19, pirms nedēļas
Maaarchijs rakstīja: Tik nožēlojams šis kantoris mēdz būt, pat nācās reanimēt šo kontu, lai pateiktu kādi deģenerāti jūs esiet. Pilnībā pievienojos Merzļikina viedoklim.

Protams, raksts, ka viņš jau apmeklējis HK Ogre Juniors - nav un nebūs.
Tak labo nav ko izcelt. Ne šī gada Ogres junioru apmeklējums, ne tas, ka dāvina ekipējumu jaunajiem hokejistiem (tajā skaitā savulaik arī Feldbergam) nav būtiski. Galvenais izcelt slikto, jo tas nes klikus. Tas, ka paralēli sliktajam dara, ko labu - pie kājas.

  +6 [+] [-]

, 2024-04-24 16:22, pirms nedēļas
Tiešām liekat mieru Elvim, ja rakstat kaut ko tad pozitīvi lūdzu.

  -1 [+] [-]

, 2024-04-24 16:23, pirms nedēļas
Kartejais-Wannabe-Eksperts rakstīja: Mūsdienās katrs pamatskolu nepabeigušais spirtacentrists ir "medijs". Kopš sensenajiem esports laikiem, es nekad šo lapeli neesmu uztvēris nopietni un šīs lapeles skribentus par kaut kādiem žurnālistiem un kur nu vel šo visu par mediju saukt...
... un jau ~20 gadus regulāri lasu šajā "lapelē" sporta ziņas...

  +8 [+] [-]

, 2024-04-24 16:23, pirms nedēļas
prataveders rakstīja: Atkal pilns ar heiteriem... Ja neinteresē, nelasiet. Tā ir uz doto mirkli aktuāla tēma, tāpēc parādas kādi raksti, diskusijas par to. Pēc mirkļa būs citas aktualitātes, par ko rakstīs... Daudziem, ka tik par kaut ko izgāzt savu žulti, nav pat svarīgi par ko.
Bet kāpēc pie aktuālā nepiemin pozitīvo? Te jau pieminēja iepriekš - Elvis paspējis apmeklēt bērnu klubu no dzimtās puses - ja jau Elvis tagadir top tēma, kāpēc nepieminēt arī to? Kāpēc izcelt tikai negatīvo?

  -2 [+] [-]

, 2024-04-24 16:24, pirms nedēļas
2strong4me rakstīja: Variet vinju vienreiz likt mieraa debilosi juus!
...pareizi nafig vinš kādam vajadzīgs...

  +2 [+] [-]

, 2024-04-24 16:27, pirms nedēļas
Skolā fizikā šķiet man mācīja tādu fīču kā "reakcijas - pretreakcijas" likums. Elvja gadījumā tieši tā ir noticis. Žurnaļugas (jā, tieši žurnaļugas! (nevis žurnālisti!)) nereti no oda uzpūta ziloni, un ne tikai viņi. Daži labi tā saucamie "fani" arī. Nu un Elvis ar šo soli izdarīja atbildes jeb pretreakcijas gājienu. Tieši tik vienkārši! Bet es viennozīmīgi esmu Elvja pusē.
Un lai kā visa šī jezga nebeigtos, es gan Elvim individuāli, gan Latvijas izlasei vēlu veiksmīgu šo čempionātu. Varbūt esmu naivs, bet ticu, ka atkal varam paveikr lielas lietas! Nerunāšu skaļi par medaļām, bet tuvu tām būtu jābūt. Par lielu Latviju!

  +4 [+] [-]

, 2024-04-24 16:30, pirms nedēļas
Geralt of Rivia rakstīja: Bet kāpēc pie aktuālā nepiemin pozitīvo? Te jau pieminēja iepriekš - Elvis paspējis apmeklēt bērnu klubu no dzimtās puses - ja jau Elvis tagadir top tēma, kāpēc nepieminēt arī to? Kāpēc izcelt tikai negatīvo?
Nu tā strādā mūsu žurnaļugas, acīmredzot tāds ir viņu darba stils.

     [+] [-]

, 2024-04-24 16:43, pirms nedēļas
koči, pie svētā Jāzepa testikulām, mentālie, lai nograb visu bāreņu aizbildnes Katrīnas dižie piena dziedzeri, ko tik cilvēki neizdomā lai nebūtu jāstrādā

     [+] [-]

, 2024-04-24 16:56, pirms nedēļas
Gatis rakstīja: ... un jau ~20 gadus regulāri lasu šajā "lapelē" sporta ziņas...
Es piemēram ziņas un rezultātus iegūstu no pirmavota, spirtacentru apmeklēju tikai lai izklaides pēc palasītu spirtinieku komentārus kā tas ir šobrīd.

P.S. copy & paste un sekls spēļu protokolu atreferējums nav ziņas, šeit ziņas ir grūti atrast.

     [+] [-]

, 2024-04-24 17:32, pirms nedēļas
Varu tikai ieteikt visiem kopā boikotēt šo spirtacentru. Vienkārši printē rakstus par to,ko vispār nevajag šobrīd aiztikt. Tikai dēļ naudas. Nožēlojams kantoris.

  +2 [+] [-]

, 2024-04-24 17:38, pirms nedēļas
Visu laiku vētī tikai sportistus, sportists tāds, sportists sitāds, kā nav kauna atteikt interviju utt.
Kad kāds beidzot sāks vētīt sporta žurnālistu un vispār žurnālista rīcības un ētiku? Tur palasot tos pašus žurnālistu ētikas kodeksus man ir personīgi daudz jautājumu...
Šeit esošos skribentus, diletantus vispār par žurnālistiem man neceļas roka nosaukt. Attiecīgi laikam likumsakarīgi ka viņi uzpļauj uz jebkādiem žurnālistu ētikas un profesionālajiem principiem.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-24 17:57, pirms nedēļas
boleks rakstīja: Visu laiku vētī tikai sportistus, sportists tāds, sportists sitāds, kā nav kauna atteikt interviju utt.
Kad kāds beidzot sāks vētīt sporta žurnālistu un vispār žurnālista rīcības un ētiku? Tur palasot tos pašus žurnālistu ētikas kodeksus man ir personīgi daudz jautājumu...
Šeit esošos skribentus, diletantus vispār par žurnālistiem man neceļas roka nosaukt. Attiecīgi laikam likumsakarīgi ka viņi uzpļauj uz jebkādiem žurnālistu ētikas un profesionālajiem principiem.
Tak kāds žurnālistu kodekss spirtacentrā? Tur puse nemaz par žurnālistiem nav mācījušies. Cilvēki no ielas paņemti ar kaut kādu nedaudz interesi par sportu.

     [+] [-]

, 2024-04-24 18:03, pirms nedēļas
Elvis tik sēž un drukā blociņā Eliņa uzvārdu un pašu SC
Tāda sajūta ka žurnālisti kaut kādi mazie bērni.Visu nevajag ņemt personīgi pie sirds
Sākot ar visādiem Valteriem kuri pie pirmās iespējas nokakās no galvas līdz kājām bez jebkāda konflikta un beidzot ar ''žurnālistiem''
Latvija nav tik liela un to žurnālistu nav tik daudz katrā sfērā.
Jūs domājat viņi ir duraki,un nezin ko jūs par viņiem rakstāt?
Domā ka pa sezonu varbūt aizmirsis

VIŅI JUMS NAV NEKO PARĀDĀ.JŪS UZ VIŅIEM PELNAT NAUDU.
Vairāk kakas rakstat vairāk pelnat.
Tāpat kā KP kur pasūtīja Reini divas mājas tālāk tikai tā iemesla dēļ,ka viņš pateica vārdu Delfi

  +1 [+] [-]

, 2024-04-24 18:04, pirms nedēļas
boleks rakstīja: Visu laiku vētī tikai sportistus, sportists tāds, sportists sitāds, kā nav kauna atteikt interviju utt.
Kad kāds beidzot sāks vētīt sporta žurnālistu un vispār žurnālista rīcības un ētiku? Tur palasot tos pašus žurnālistu ētikas kodeksus man ir personīgi daudz jautājumu...
Šeit esošos skribentus, diletantus vispār par žurnālistiem man neceļas roka nosaukt. Attiecīgi laikam likumsakarīgi ka viņi uzpļauj uz jebkādiem žurnālistu ētikas un profesionālajiem principiem.
Ļoti precīzi pateici. Man atliek tikai pievienoties.
Šeit sportacentrā tas uzskatāmi parādās. Nu kaut vai ziņa par Elvi un viņa "pirmo un pēdējo interviju". Pavisam precīzi jau neatceros, bet ziņai virsraksts apmēram tāds - Elvis pirmajā treniņā ierodas ar troksni.... utt. Kā jau teicu - precīzi neatceros. Vai tad nevarēja apmēram sekojoši - Elvis aizvada pirmo treniņu ar Latvijas izlasi un medijiem paziņo par vienīgo interviju. Jā, Elvis varbūt nedaudz pārcentās, kaut arī var viņu saprast. Nu kāpēc uzreiz "troksnis"? Elvis vienkārši pateica visu ko domā un tā teikt, izkratīja sirdi. Un ka nesniegs intervijas, varbūr pat labi. Koncentrēsies tikai un vienīgi hokejam.

  -4 [+] [-]

, 2024-04-24 18:44, pirms nedēļas
playthegame rakstīja: Sportacentrs komanda, lieciet cilvēku reiz mierā. Elvis ir hokejists, kura uzdevums ir ķert ripas, nevis sniegt intervijas.
Šobrīd jūs uzvedaties kā kretīnu bars, uzpūšat lieku ažiotāžu, lai nopelnītu dažus papildus Euro. Tieši Jūsu dēļ Elvis nevēlas komunicēt ar medijiem
Tev nav taisnība, jo jebkurš sportists ir publiska persona, un viņiem nekādi neizvairīties no masu mediju un sabiedrības intereses. Ne par velti ZA pro līgās sportistiem ir obligātais punkts, ka sportistam obligāti jākomunicē ar presi.
Tas kas viss patreiz notiek ar Merzļikinu ir tikai un vienīgi viņa paša vaina. Plus pēdējā intervijā viņš sev tādu bedri izraka, ka ļoti ilgi viņš nožēlos, ka vērsās pret masu medijiem, kura, kā zināms, jebkurā valstī ir ceturtā vara ar milzu ietekmi.

  +4 [+] [-]

, 2024-04-24 18:53, pirms nedēļas
Pēc tam Celmiņš, pašpasludinātais sportistu draugs, varēs bāzt degunu starp vaigiem, lai izlūgtos no Elvja kādu interviju. Visi šeit strādājošie lingvisti un alkaši nestāv pat tuvu žurnālista amatam. Valdis Valters pareizi sauc par žurnaļugām!

  -1 [+] [-]

, 2024-04-24 18:57, pirms nedēļas
GreenBoston#7 rakstīja: Elvis tik sēž un drukā blociņā Eliņa uzvārdu un pašu SC
Tāda sajūta ka žurnālisti kaut kādi mazie bērni.Visu nevajag ņemt personīgi pie sirds
Sākot ar visādiem Valteriem kuri pie pirmās iespējas nokakās no galvas līdz kājām bez jebkāda konflikta un beidzot ar ''žurnālistiem''
Latvija nav tik liela un to žurnālistu nav tik daudz katrā sfērā.
Jūs domājat viņi ir duraki,un nezin ko jūs par viņiem rakstāt?
Domā ka pa sezonu varbūt aizmirsis

VIŅI JUMS NAV NEKO PARĀDĀ.JŪS UZ VIŅIEM PELNAT NAUDU.
Vairāk kakas rakstat vairāk pelnat.
Tāpat kā KP kur pasūtīja Reini divas mājas tālāk tikai tā iemesla dēļ,ka viņš pateica vārdu Delfi
Patīk vai nepatīk, bet tāda ir popularitātes un lielas naudas ēnas puse. Jo sportists ir populārāks, jo lielāka ir šī ēna.
Šai gadījumā ir tikai un vienīgi divi varianti;
1. Jāiemācās sadzīvot, kaut vai ar sakostiem zobiem, ar šo visu;
2. Vai jānoiet no, ja tā var teikt, skatuves uz mūžīgiem laikiem.
Cita varianta nav un nekad nebūs. Gudrs sportists izvēlas mierīgu līdzās pastāvēšanu ar masu medijiem, bet muļķis izdomā, ka var mēģināt karot ar tiem.
1 2 59 komentāri