Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vītoliņš par vēl vienu sauso zaudējumu: "Gribējām pārāk skaisti"

Vītoliņš par vēl vienu sauso zaudējumu: "Gribējām pārāk skaisti"
Harijs Vītoliņš. Foto: LHF

Šovakar zaudējumu pārbaudes spēlē piedzīvoja Latvijas hokeja valstsvienība, kas savā laukumā neguva vārtus un pagarinājumā ar 0:1 piekāpās Norvēģijai. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš akcentēja – komanda uzbrukumā vēlējusies nospēlēt pārāk skaisti, bet pievīlusi noslēguma fāze.

"Saraustīta spēle. Puiši cīnījās, reizēm bija pat pārāk emocionāli. Tam visam mums vajag iziet cauri. Bez gūtiem vārtiem grūti vinnēt spēli. Momenti bija, bet vajadzēja nospēlēt vienkāršāk," preses konferencē pēc sausā zaudējuma teica Harijs Vītoliņš.

Latvijas izlase vārtus neguva arī iepriekšējā spēlē, kad viesos piekāpās Šveicei. Tādējādi sausā sērija sasniegusi 124:54 minūšu atzīmi. Šovakar neizdevās realizēt nevienu no 21 metiena.

"Protams, ka uztrauc," par vēl vienu maču bez vārtu guvumiem teica Vītoliņš. "Pārāk maz gribējām. Jāiemet netīrais gols. Gribējām pārāk skaisti. Pāris momentos pēdējā piespēle bija nu tāda, un palaidām garām labas izdevības. Jāspēlē vienkāršāk. Gribas parādīt, cik meistarīgi esam, bet reizēm vienkāršāk ir labāk. Tā ir laba mācība mums. Rīt būs video analīze – paskatīsimies, kas bija labs un kas slikts."

Debiju Latvijas izlasē piedzīvoja centra uzbrucējs Raivis Ansons, kurš aizvadīja sezonu Amerikas Hokeja līgā. "Man šķiet, ka šis līmenis bija augstāks nekā viņš ir pieradis. Ir vajadzīgs laiks, lai saprastu. Centās, bija momentiņi, kur viņš radīja. Mēģināju viņu izmantot arī mazākumā. Vajadzīgs laiks. Ja viss būs kārtībā, viņš spēlēs arī rīt, un tad redzēsim vēl mazliet vairāk," pauda galvenais treneris.

Vītoliņš norādīja, ka rīt pārbaudes spēlē pret norvēģiem, kas būs noslēdzošā pirms pasaules čempionāta, sastāvs gaidāms tuvu optimālajam. "Tagad apskatīsimies, kādas mikrotraumas mums ir, cik nopietnas," teica Vītoliņš. Rīt spēlēs Mārtiņš Dzierkals, apstiprināja galvenais treneris. "Viņš izteica vēlmi, teica, ka ir gatavs spēlēt."


, 2024-05-03 22:32, pirms 2 nedēļām
Sausa runa! Ir kartīgi jasamet pa lampu un viss aizies !
, 2024-05-03 22:48, pirms 2 nedēļām
Pareizi, Haris saka. Noslēgum fāzē bija jāspēlē savas spēle ! Rīt Dzieris ienesīs asumu, arī Ābols pēc tam būs labs. Par vārtsargiem vismazāk bažu.
, 2024-05-03 23:04, pirms 2 nedēļām
Es lasu ka idiņi ir sākusi lamat somu Peltonenu. Jums vajag zināt ka tad kad izbeidzas Dinamo tad sākas runas par sadarbību ar somu klubiem, ka latviešu klubi un hokejisti spēles Somijā. Ja notiek sadarbībā ar somiem tad somi grib lai Latvijas hokejam līdzās būtu arī kāds viņu cilvēks un visticamāk Ville Peltonens ir šis atsūtitais somu cilvēks. Viņš Latvijas izlase neko netrenē un nemāca. Tas ir idiņiem kuri lama peltonenu
, 2024-05-03 23:08, pirms 2 nedēļām
Būs viss OK. Komandas mašīna strādā un viss sāksies tikai pēc nedēļas. Vienīgie vārti bija komandas spēlē, neliela azarta kļūda. Izgājiens 1 pret 1 tempā no pretējās laukuma puses jau ir laimes spēle. "Iekrita sūdiņš". Pilnīgi bez kritikas. 👍
, 2024-05-03 23:34, pirms 2 nedēļām
LUKA GOAT MVP rakstīja: Es lasu ka idiņi ir sākusi lamat somu Peltonenu. Jums vajag zināt ka tad kad izbeidzas Dinamo tad sākas runas par sadarbību ar somu klubiem, ka latviešu klubi un hokejisti spēles Somijā. Ja notiek sadarbībā ar somiem tad somi grib lai Latvijas hokejam līdzās būtu arī kāds viņu cilvēks un visticamāk Ville Peltonens ir šis atsūtitais somu cilvēks. Viņš Latvijas izlase neko netrenē un nemāca. Tas ir idiņiem kuri lama peltonenu
Sasmīdināji
, 2024-05-03 23:44, pirms 2 nedēļām
KrisitisOZO rakstīja: Sasmīdināji
Padomā loģiski. Priekš kam Lv izlasei būtu vajdzīgs soms? Es domāju ka viņš ir parasts somu izlūks.
, 2024-05-04 01:09, pirms 2 nedēļām
" bez gūtiem vārtiem grūti vinnēt". Bez gūtiem vārtiem nevar vinnēt.
, 2024-05-04 01:45, pirms 2 nedēļām
50/50. Hokejā, nē, sportā daudz ko izšķir tīra veiksme. Ja mēs runājam tikai par vārtsargu. 1 vs 1 ir reāli tikai veiksme. Pat centimetri. Nu nepaveicās. Elvi nedrīkst vainot šajā izgājienā. Neviens, NEVIENS, vārtsargs šādā situācijā nevarēs atvairīt uz 100% . 50/50. Viss.Neliela , spēles azarta kļūda pretinieka zonā. Elvis ir normāls nindzja. Jābūt komandas spēlei. Šeit tīri nepaveicās. Vārtoa
, 2024-05-04 01:49, pirms 2 nedēļām
Vārtos varēja būt tikpat labi Dominiks Hašeks, vai mūsu Arča. Nepaveicās.
, 2024-05-04 01:59, pirms 2 nedēļām
Un arī pārējiem čaļiem (neanalizēju uzvārdus) ko pārmest? Cīņas karstumā piespēlēja tur kur jābūt, bet nebija. Ne jau vienmēr vizuāli redz, reizēm piespēlē tur kur pēc saspēles vajadzētu būt. Trāpījās pa vidu pretinieks. Nu sūdu rallā, pārbaudes spēlē papildlaikā fortūna nenostrādāja.
, 2024-05-04 02:59, pirms 2 nedēļām
Labi ka Ābols nav tajā treneru kolektīvā, ir kāds ko ielikt Harija vietā ja nu fani sāk pieprasīt demisiju.
, 2024-05-04 06:48, pirms 2 nedēļām
Pēc vakardienas skaidrs, ka no uzbrucējiem noteikti viens liekais būs Laviņš, kuram atkal nedeva iespēju tāpat kā aizsargam Smonam.
, 2024-05-04 07:10, pirms 2 nedēļām
Bonzoo rakstīja: 50/50. Hokejā, nē, sportā daudz ko izšķir tīra veiksme. Ja mēs runājam tikai par vārtsargu. 1 vs 1 ir reāli tikai veiksme. Pat centimetri. Nu nepaveicās. Elvi nedrīkst vainot šajā izgājienā. Neviens, NEVIENS, vārtsargs šādā situācijā nevarēs atvairīt uz 100% . 50/50. Viss.Neliela , spēles azarta kļūda pretinieka zonā. Elvis ir normāls nindzja. Jābūt komandas spēlei. Šeit tīri nepaveicās. Vārtoa
kurš vaino?
, 2024-05-04 08:29, pirms 2 nedēļām
Liekas ka par maz ar skaistu slidošanu!
Lai gūtu vārtus ir jārada situācijas un vajag vismaz dažus hokejistus,kuri var trāpīt vārtu būrī.
Patreiz ceram uz Ābolu un ....?
, 2024-05-04 08:45, pirms 2 nedēļām
Nu žēl, ka NHL skautiem jābrauc uz Rīgu norvēģus lūkoties. Mums nav neviens jaunais šaj pus okeānam, kurš būtu labāks par senajiem Džeriņu un Bukartu vecāko. Drūmi ar mūsu rezervēm. Ja neņems uz PČ Ločmeli dēļ diskvalifikācijas, tad čalim izlases turnīros durvis būs slēgtas kamēr Haris to stūrēs. Parasti somi uzticas jaunajiem spēlētājiem, bet mūsu treneru korpusā trāpījušies somi, kuri dod priekšroku mēbelēm. Nu kaut kad būs jāiespēlē jaunie, ja arī Haris turpinās vadīt izlasi vēl 5 gadus.
, 2024-05-04 09:53, pirms 2 nedēļām
Par somiem varam neuztraukties, jo izlasē viņiem balsstiesības nav , taču Artis mūsējos pazina daudz labāk,nekā svešinieki ! Artis ir līdz kaulam letiņš un mentālajam faktoram ikvienā blicē ir vissvarīgākā nozīme, to kārtējo reizi pierādīja izlases spēle iepriekšējā PČ.
, 2024-05-04 11:35, pirms 2 nedēļām
Mūsējie vairākas reizes iespieda norvēģus viņu zonā, bet saspēle bija lēna, pa perimetru un bīstami momenti neveidojās. Ripa jākustina ātrāk un, ja nevar izspēlēt līdz labam metienam, tad kādam jāuzņemas iniciatīva, jālaužas uz vārtiem un jāmet.
, 2024-05-04 11:58, pirms 2 nedēļām
LUKA GOAT MVP rakstīja: Padomā loģiski. Priekš kam Lv izlasei būtu vajdzīgs soms? Es domāju ka viņš ir parasts somu izlūks.
Un es domāju, ka Tu pat sešas klases neesi pabeidzis. Sagaidīji, kad paliks 18 un pacēli cepuri un aizgāji tālēs zilajās, tas vismaz izskaidrotu to kā raksti.
, 2024-05-04 13:55, pirms 2 nedēļām
Ja Elvis nesāks mest golus, uz čempionātu varam pat nebraukt.
, 2024-05-04 14:49, pirms 2 nedēļām
Jaunie norvēģi gan patīkami pārsteidza
Miks Indrašis gūst vārtus pret Zviedriju. Foto: IIHF
26

Ar atmiņām par 1/4 finālu: Latvija pret zelta pretendenti Zviedriju

Sestdien agro spēli pasaules čempionātā aizvadīs Latvijas valstsvienība, kas pulksten 13:20 spēkosies pret Ostravas apakšgrupas galveno favorīti un zelta pretendenti Zviedriju, kura nav zaudējusi nevienu punktu. Tiešraide LTV7 kanālā.
Polijas uzbrucējs Patriks Vronka. Foto: IIHF
4

Poļi centīsies izturēt Vācijas spiedienu, cīniņš arī turnīra bombardieriem

Sestdien pasaules hokeja čempionāta spēlēs Prāgā un Ostravā spēles aizvadīs trīs ceturtdaļas no turnīra dalībkomandām. Pievakarē iekarsušie Vācijas hokejisti lūkos sabērt astoņas ripas arī poļu vārtos, bet hokeja gardēžus gaida spēle Prāgā, kur sporta veida dzimtenes pārstāvji tiksies ar Somijas izlasi.
Polijas valstsvienības līdzjutēji. Foto: Matt Zambonin/IIHF
2

Polijas līgas sīkstums pret NHL meistarību un ātrumu noturas pusstundu

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs priekšzīmību cīņassparā turpina rādīt Polijas valstsvienība, kura ar 1:4 piekāpās amerikāņiem, kuri pirmos vārtus iemeta vien 31. minūtē.