Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Jaunie biatlonisti aizvada sprinta sacensības, Vācietim personiskais rekords 1500 metros

Jaunie biatlonisti aizvada sprinta sacensības, Vācietim personiskais rekords 1500 metros
Keita Patrīcija Kolna. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit ceturtā sacensību diena Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Latvijas jaunie biatlonisti aizvadījuši sacensības sprinta distancēs, ar personisko rekordu 1500 metru distancē iepriecināja ātrslidotājs Gustavs Vācietis, kā arī 3x3 hokejā turpina dominēt Latvijas izlase. Tāpat sacensības milzu slalomā aizvadīja Frīda Saļņikova.

• Biatlona sacensību programma atsākās ar 7.5 un 6 kilometru sprinta sacensībām. Vispirms garākajā sprinta distancē devās jaunieši, to vidū Adrians Māris Šņoriņš un Valters Bresme. Šņoriņš salīdzinoši labi sāka sacensības, pēc pirmās šaušanas, kurā pieļāva vienu kļūdu, atrodoties 28. vietā, zaudējot līderim nedaudz vairāk nekā minūti. Cerības uz vietu trīsdesmitniekā izdzēsa šaušana stāvus, kurā Šņoriņš kļūdījās trīs reizes, atkrītot uz 53. vietu. Pēdējā aplī latvietim tomēr izdevās ielauzties labāko piecdesmitniekā, ieņemot 49. vietu 97 dalībnieku konkurencē un uzvarētājam Antonī Guī no Francijas zaudējot 3:37.7 minūtes.

• Bresmem atšķirībā no Šņoriņa sacensības sākās slikti, jo tika pieļautas trīs kļūdas šaušanā guļus. Pēc šaušanas viņš bija 74. vietā, no līdera atpaliekot vairāk nekā divas minūtes. Lai arī šaušanā stāvus latvietis kļūdījās reizi, viņš nespēja būt tik ātrs distancē kā Šņoriņš, ar četrām kļūdām finišējot 64. vietā, uzvarētājam zaudējot 4:18.9 minūtes.

• Starp 95 jaunietēm sprinta sacensībās piedalījās Keita Patrīcija Kolna un Madara Veckalniņa. Latvijas jaunietēm ar šaušanu veicās nedaudz labāk nekā jauniešiem, bet solis trasē nebija gana raits. Kolna pēc pirmās šaušanas bija 32. vietā, nesašaujot vienu mērķi, bet pēc divām kļūdām otrajā šaušanā atkrita uz 39. vietu. Pēdējā aplī zaudētas vēl 11 pozīcijas un gala rezultātā 50. vieta, zaudējot uzvarētājai itālietei Karlotai Gautero 4:42.4 minūtes. Trīs kļūdas šaušanā pieļāva arī Veckalniņa, kura finišā uzrādīja 54. rezultātu, uzvarētājai zaudējot 5:07.3 minūtes.

• Šodien ar Gustava Vācieša dalību risinājās 1500 metru sacensības ātrslidošanā. Tāpat kā 500 metru distancē, Vācietis slidoja kopā vienā pārī ar Kazahstānas pārstāvi Mihailu Martrjuhinu. Latvijas jaunais ātrslidotājs šo dueli nespēja uzvarēt, zaudējot Kazahstānas pārstāvim katrā aplī. Vācietis finišēja ar laiku 2:02.64 minūtes, par ko varēja būt gandarīts, jo uzstādīja jaunu personisko rekordu šajā distancē. Sacensības viņš noslēdza 23. vietā 31 dalībnieka konkurencē, uzvarētājam Finam Sonekalbam no Vācijas zaudējot 12.11 sekundes.

• Kalnu slēpošanā šodien tika aizvadītas sacensības milzu slalomā jaunietēm. Frīda Saļņikova 79 dalībnieču konkurencē pirmo piegājienu veica ar 61. numuru. Latviete spēja pārspēt piecas finišu sasniegušās konkurentes, bet līderei Džordžijai Kolombai zaudēja gana daudz, 6.18 sekundes. Pēc latvietes startējušās sportistes nespēja viņu apsteigt, Saļņikovai ieņemot 34. vietu.

• Otrajā piegājienā Saļņikova mazāk zaudēja līderei, divu braucienu summā pārspēja tiešās konkurentes no Argentīnas un Islandes un sacensību noslēgumā ar laiku 1:52.42 sekundes ieņēma 27. vietu. Latviete uzvarētājai Kolombai divu braucienu summā zaudēja 11.32 sekundes. Abus bracienus veica 43 no 79 sacensību dalībniecēm.

Latvijas 3x3 hokejisti līdz šim dominējuši šī hokeja formāta turnīrā, izcīnot piecas uzvaras piecās spēlēs. Grupas turnīra noslēdzošo dienu latvieši sāka ar spēli pret Polijas izlasi. Turnīra gaita rādījusi, ka poļi pat pret spēcīgākiem pretiniekiem spējuši gana labi spēlēt aizsardzībā, neielaižot daudz vārtu. Izņēmums nebija arī šī spēle, Latvijas izlasei pirmo periodu noslēdzot vadībā ar 1:0. Otrajā periodā poļi izlīdzināja rezultātu, kā arī izvirzījās vadībā. Latvijas hokejistiem vajadzēja deviņas minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu (2:2). Trešā perioda ievadā komandas apmainījās vārtu guvumiem, bet tad latvieši salauza poļu pretestību un nokārtoja sesto uzvaru turnīrā ar 8:3.

Latvijas vārtu guvēji spēlē pret Poliju: Kristers Obuks – 2, Leonards Grundmanis – 2, Olivers Mūrnieks – 1, Ričards Rutkis – 1, Martins Klaucāns – 1 un Herberts Laugalis - 1.

Latvijas hokejisti grupas turnīra pēdējo spēli aizvadīja pret Dānijas izlasi, kas dienas ievadā piedzīvoja pirmo zaudējumu ar 5:7 piekāpjoties Austrijas hokejistiem. Spēli krietni labāk sāka dāņi, kuri pirmajās divās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0. Sekoja noraidījums, latviešiem realizējot skaitlisko vairākumu. Maisam gals bija vaļā, līdz perioda beigām Latvijas izlasei izvirzoties vadībā ar 4:2. Otrajā periodā Latvijas hokejisti guva vēl divus vārtus vairākumā, bet pirms izšķirošā perioda bija vadībā ar 8:4. Dāņi tuvāk par trīs vārtu atstatumu vairs netika pielaisti, Latvijas 3x3 hokejistiem grupas turnīru noslēdzot ar panākumu 11:6 un septiņām uzvarām septiņās spēlēs.

Latvijas vārtu guvēji spēlē pret Dāniju: Martins Klaucāns – 3, Ričards Rutkis – 3, Makss Mihailovs – 3, Olivers Mūrnieks – 1, Timurs Mališevs – 1.

•Līdz ar to Latvijas 3x3 hokejisti rīt turpinās cīņu pusfinālā, sacenšoties ar Kazahstānas izlasi, kamēr otrā pusfinālā spēkiem mērosies Austrijas un Dānijas hokejisti.

Gangvonas Pasaules Jauniešu Ziemas Olimpiskās spēles, 3x3 hokejs

VKomandaSUUPMZPMZVAP
1.Latvija77000119:3121
2.Austrija7500255:3115
3.Dānija7500270:3915
4.Kazahstāna7400393:5912
5.Polija7400358:5912
6.Lielbritānija7200546:976
7.Taivāna7100623:953
8.Spānija7000728:800

, 2024-01-23 10:20, pirms 4 mēnešiem
Tikai pozitīvi, ka pēc Silova ir turpinājums ātrslidošanā.

Saļņikova šodien jau pieklājīgāk.

Kas ar Veckalniņu? Vienubrīd jau bija tuvu Bleidelei un Volfai, bet šosezon pati sev zaudē 2-3 minūtes.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.