Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Piecām sporta skolām uzvaras Latvijas kausā volejbolā jauniešu grupās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Piecām sporta skolām uzvaras Latvijas kausā volejbolā jauniešu grupās
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Vienlaicīgi ar pieaugušajiem trijās vecuma grupās noskaidroti arī Latvijas kausa ieguvēji volejbolā un pludmales volejbolā jauniešiem, pie uzvarām tiekot piecu sporta skolu volejbolistiem.

Tāpat kā pirms gada divas uzvaras vecākajā jauniešu grupā svinēja Rīgas Volejbola skolas pārstāvji, U-19 grupā uzvarot gan zēnu, gan meiteņu komandām, kuras trenē attiecīgi Jorens Janišonis un Natālija Deveikusa.

Anna Cepurīte ne vien kopā ar RVS uzvarēja U-19 grupā un tika atzīta par labāko spēlētāju savā komandā, bet svētdien kļuva arī par “Cewood” Latvijas kausa ieguvēju pieaugušajiem, finālā ar 11 punktiem kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju un svinot uzvaru otro gadu pēc kārtas.

“Šogad, protams, patīkamāk bija uzvarēt ar pieaugušo komandu RVS/LU. Divus gadus ar RVS/LU esmu uzvarējusi pieaugušo kausa izcīņā, bet jauniešiem kausu esmu izcīnījusi reizes septiņas – astoņas – katru gadu vismaz pa reizei, bet dažreiz arī divās vecuma grupās,” stāsta Anna Cepurīte. “Visgrūtāk gāja vēl apakšgrupā pret Ingunas Minusas Volejbola skolas komandu, kurā spēlēja dažas meitenes, kuras Baltijas līgā spēlē RSU/MSĢ komandā, piemēram, Karmena Struka un Laura Kristīne Vāvere.”

“Man liekas, ka mums ir draudzīga komanda ar labu atmosfēru, atbalstām viena otru, varam spēlēt gana stabili un cenšamies maz kļūdīties, kā arī mēģinām pretiniecēm nedot iespēju iespēlēties līdz pašām mača beigām, lai pretinieces nevienu brīdi nedomā, ka šajā spēlē ir iespējams uzvarēt,” jauniešu komandu raksturo Anna. “Ļoti patīk, ka ir tāda iespēja – piedalīties vienā pasākumā ar pieaugušo komandām. Žēl, ka tā ir vienīgā reize gadā, kad vienuviet vienā dienā kopā ir pieaugušo un jauniešu labākās komandas. Tie tiešām ir volejbola svētki ar spilgtām emocijām un profesionālu organizāciju.”

U-16 grupā zēniem uzvarēja Gundegas Lapiņas trenētā Talsu novada Sporta skolas/Dundagas komanda, bet U-16 grupā meitenēm pārāka bija Liepājas Sporta Spēļu skola ar treneriem Ingunu Valdmani un Gati Spakovski.

Savukārt U-14 grupā zēniem pārāka bija Aivja Kokina trenētā Jēkabpils Sporta skola, bet U-14 grupā meitenēm uzvaru svinēja Daugavpils Sporta skola ar treneri Zoju Ivanovu.

“Finālturnīrā arī sanāca vissaspringtākās spēles. Gan pusfinālā, gan finālā līdz diviem uzvarētiem setiem spēlējām visus trīs setus, pusfinālā trešo setu uzvarot ar 15:13 un finālā – ar 15:12. Abās treneris varēja palikt bez nerviem un dabūt sirmus matus,” par jēkabpiliešu uzvaru U-14 grupā saka treneris Aivis Kokins, piebilstot, ka nedēļu pirms sacensībām komanda uz trim dienām palika bez sporta zāles, kurā nevarēja trenēties sniega uz jumta dēļ, un jauno volejbolistu vecāki bērnus vadāja uz piepilsētas sporta zāli. “Abas bija īstas finālspēles – ne skaistas, bet ar cīņu, uzvarot psiholoģiski noturīgākajiem. Mēs finālu sākām ar 3:14 un daudzām kļūdām, bet galotnē kļūdījāmies mazāk par pretiniekiem.”

“Mēs savas spēles gan aizvadījām Rīgas 49. vidusskolā, taču uz izšķirošajām spēlēm tāpat sanāca vecāki, draugi un paziņas, skatītāju bija daudz, un ar to arī psiholoģiski vajadzēja tikt galā. Kad uz “Rimi” Olimpisko centru pārcēlāmies, tas bija superīgs pasākums ar fantastisku atmosfēru. Cepuri nost federācijas priekšā! Bijām, protams, arī uz pieaugušo fināliem un redzējām, kā vīriešiem kausu izcīnīja SK “Jēkabpils Lūši” komanda, tā kā nedēļas nogale jēkabpiliešiem bija izdevusies.”

Arī pludmales volejbolā “O-Sands” laukumos uzvarētāji tika noskaidroti trijās vecuma grupās. U-14 grupā panākumu svinēja Olivers Pope/Ernests Pastars un Lauma Emīlija Bičevska/Karlīna Bērziņa. U-16 grupā pie panākuma tika Bruno Liepiņš/Tomass Blekte, bet U-20 grupā – Bruno Bulgačs/Aivis Blekte. Unikāls sasniegums pa spēkam bija meiteņu duetam Paula Krieva/Monika Mamaja, kas palika nepārspēts ne tikai U-16, bet arī U-20 grupā.

Rezultāti

Volejbols

U-14 grupa

Zēni
1. Jēkabpils Sporta skola (treneris Aivis Kokins)
2. Mārupes novada Sporta skola (Elvis Saulītis)
3. Rīgas Volejbola skola (Gatis Vanags, Jekaterina Vanaga)
4. Dienvidkurzemes Sporta skola/Aizpute (Gints Sedols)

Meitenes
1. Daugavpils BJSS (Zoja Ivanova)
2. Gulbenes novada BJSS (Solvita Vīcupa Ulme, Liene Ķikuste)
3. Limbažu novada Sporta skola (Ineta Sprancmane, Inta Mežgaile)
4. Rīgas Volejbola skola (Svetlana Cepurīte)

U-16 grupa

Zēni
1. Talsu novada Sporta skola/Dundaga (Gundega Lapiņa)
2. Vecumnieku Sporta skola (Rinalds Plēsnieks)
3. Jēkabpils Sporta skola (Guntis Grigalis)
4. Daugavpils Sporta skola (Edgars Savickis)

Meitenes
1. Liepājas Sporta Spēļu skola (Inguna Valdmane, Gatis Spakovskis)
2. Daugavpils Sporta skola I (Žanna Zaņegina)
3. Rīgas Volejbola skola (Inese Jursone)
4. Daugavpils Sporta skola II (Kristina Žuka)

U-19 grupa

Zēni
1. Rīgas Volejbola skola (Jorens Janišonis)
2. Cēsu pilsētas Sporta skola (Ģirts Mārtiņsons)
3. Minusas Volejbola skola (Arnis Reliņš)
4. Rīgas Volejbola skola (Māris Vensbergs)

Meitenes
1. Rīgas Volejbola skola (Natālija Deveikusa)
2. Daugavpils Sporta skola (Žanna Zaņegina)
3. Kuldīgas novada Sporta skola (Ieva Ņečiporuka)
4. Limbažu novada Sporta skola (Inta Mežgaile, Mārīte Sakārne)

Pludmales volejbols

U-14 grupa

Zēni
1. Olivers Pope/Ernests Pastars
2. Ralfs Linga/Edvards Miķelsons
3. Tomass Staprēns/Markuss Lorbergs
4. Everts Liuziniks/Ņikita Šarikovs

Meitenes
1. Lauma Emīlija Bičevska/Karlīna Bērziņa
2. Tīna Paukšēna/Paulīna Strupka
3. Letīcija Arhipova/Marija Dārta Jaundžeikare
4. Kate Kļaviņa/Ulrika Allere

U-16 grupa

Zēni
1. Bruno Liepiņš/Tomass Blekte
2. Ričards Zemītis/Alekss Ameļkovičs
3. Niks Ameļkovičs/Roberts Mazais
4. Tomass Krušāns/Morics Jegi

Meitenes
1. Paula Krieva/Monika Mamaja
2. Denēva Šauberga-Lēpe/Alise Aleksāne
3. Milana Tīna Aleksejeva/Megija Rumaka
4. Adele Kalniņa/Estere Zaķīte

U-20 grupa

Zēni
1. Bruno Bulgačs/Aivis Blekte
2. Jānis Dobelis/Ansis Dobelis
3. Oskars Kilks/Markuss Maculēvičs
4. Gustavs Druska/Martins Pope

Meitenes
1. Paula Krieva/Monika Mamaja
2. Aurēlija Kotāne/Līva Ēbere
3. Denēva Šauberga-Lēpe/Kitija Martini-Ādamsone
4. Milana Tīna Aleksejeva/Patrīcija Storķe

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols