Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Dambrehte Somijā maina komandu un pievienojas "Hameenlinna"

Dambrehte Somijā maina komandu un pievienojas "Hameenlinna"
Megija Dambrehte. Foto: Puijo Wolley

Latvijas izlases volejboliste Megija Dambrehte parakstījusi jaunu līgumu un nākamajā sezonā pārstāvēs Somijas klubu "Hameenlinna", trešdien pavēstīja Hemēnlinnas komanda.

Megijai Dambrehtei šis bija pirmais gads “leģionāres” statusā, uz ārzemēm dodoties no RVS/LU komandas, bet iepriekš spēlējot arī MSĢ un RSU/MVS komandās. Sezona ir pabeigta ar divām medaļām – uzvaru Somijas kausā un trešo vietu Somijas čempionātā.

“Sanāca neforši – trešās vai ceturtās sezonas spēles sākumā salauzu pirkstu. Bija smagi emocionāli un fiziski tikt atpakaļ uz strīpas. Sezonas otrajā pusē tiku atpakaļ, bet mēs komandā bija divas “diagonāles”. Mana konkurente šajā pozīcijā trenējās arī tos trīs mēnešus, ko nevarēju spēlēt es, un bija vairāk pieradusi pie spēles sistēmas un bija stabilāka par mani. Tāpēc nebiju pamatsastāvā, bet nācu laukumā uz maiņu. Sezonas beigās, protams, “play-off” gribējās spēlēt vairāk, taču svarīgos brīžos, kad mani izlaida laukumā, nospēlēju labi,” par aizvadīto sezonu stāsta Dambrehte, skaidrojot, ka Somijas čempionāta spēļu līmenis ir augstāks nekā Latvijā, taču pielāgošanās spēlēšanai Somijā viņai problēmas nesagādāja.

Hemēnlinnas vienība ir desmitkārtēja valsts čempione, vēl 15 reizes izcīnot cita kaluma medaļas. Septiņreiz ir izcīnīts Somijas kauss. Šī gadsimta pirmajā desmitgadē tā bija valsts spēcīgākā komanda, bet pēdējos gados tikai 2020./2021. gada sezonā un aizvadītajā sezonā klubs nav izcīnījis medaļas Somijas čempionātā.

Aizvadītā sezona gan klubam nebija veiksmīga, jo 2022./2023. gada sezonas Somijas vicečempiones pēc triju svarīgu spēlētāju savainojumiem CEV Izaicinājuma kausā, kuru rezultātā viņām sezona bija beigusies, nācās spēlēt par palikšanu virslīgā, saglabājot vietu Somijas spēcīgākajā līgā.

“Līgums ir noslēgts uz vienu gadu. Par to vienojāmies jau pirms kādām trim nedēļām, kad pirms spēlēm par trešo vietu vēl bija nedēļa, taču klubs to izsludināja vien vakar,” saka Megija, atklājot, ka tobrīd šis bija vienīgais piedāvājums.

“Komandā būs daudz jaunpienācēju, kā arī Itālijas treneris no tās pašas aģentūras, kas pārstāv mani, Andrea Karazi. Trenerim ir daudz paziņu, un nākamā sezona man varētu būt kā tramplīns spēlēšanai spēcīgākā līgā un klubā,” optimisma pilna ir viena no Latvijas labākajām diagonālajām spēlētājām. “Zinu treneri, un viņš redz man vietu laukumā un zina, pie kā ar mani ir jāstrādā. Viņš redz manī lielu potenciālu.”

Sarunas brīdī Dambrehte jau bija uzsākusi treniņus Latvijas izlasē, kam šovasar būs jāstartē Eiropas Sudraba līgā un Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijā.

“Cīnāmies – ceturtajā dienā ir aizvadīti jau septiņi treniņi. Ir grūti, tomēr Somijā jau esmu pieradusi pie tādām slodzēm,” par pirmajiem treniņiem izlasē saka volejboliste.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols


Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Latvijas volejbolistēm Eiropas Sudraba līgas spēles ar Islandi un Ungāriju

Šodien no rīta uz Islandi devās Latvijas sieviešu volejbola izlase, lai rīt, 17. maijā, aizvadītu spēli ar Islandi, bet dienu vēlāk – ar Ungāriju.
Edvīns Skrūders. Foto: Jastrzębski Węgiel
1

Skrūders atstāj Čempionu līgas finālistes rindas

LETA. Latvijas volejbolists Edvīns Skrūders neturpinās spēlēt Polijas čempionvienībā un Čempionu līgas finālistē Jastšembes Zdrujas "Jastrzebski Wegiel".
Foto: volejbols.lv
1

Latvijas volejbolistes arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpjas Igaunijai

LETA. Latvijas sieviešu volejbola izlase sestdien Tallinā arī otrajā pārbaudes spēlē piekāpās Igaunijas valstsvienībai.