Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Blaževiča kļūst par NCAA konferences čempioni septiņcīņā

Blaževiča kļūst par NCAA konferences čempioni septiņcīņā
Kristīne Blaževiča. Foto: Texas T&F/XC

LETA. Latvijas vieglatlēte Kristīne Blaževiča piektdien kļuva par Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) "Big 12" konferences čempioni septiņcīņā.

Par šīs konferences čempioni daudzcīņā Blaževiča kļuvusi četras reizes, šoreiz latvietei iekrājot 5954 punktus.

Pašā ievadā Blaževiča bija vienīgā, kas 100 metru barjersprintā izskrēja ātrāk par 14 sekundēm (13,76), augtslēkšanā viņa bija piektā (1,70), lodes grūšanā - otrā (12,82), 200 metru sprintā - ceturtā (24,51), bet pēdējās trīs disciplīnās bija trešā tāllēkšanā (6,02), šķēpa mešanā (40,24) un 800 metru skrējienā (2:13,71).

Teksasas Universitātes Ostinā studente Blaževiča NCAA nacionālajā čempionātā izcīnījusi divas bronzas medaļas septiņcīņā.

Izmantotie resursi:
LETA


Laura Osipenko - vadībā. Foto: Ilze Sirmā

Osipenko uzvar Zundas un Pedera kausā barjerskriešanā Cēsīs

Piektdien Cēsu Pilsētas stadionā, tika izcīnīti Iievas Zundas un Gunta Pedera kausi barjerskriešanā. Sievietēm kausu ieguva Latvijas sportiste Laura Osipenko ar rezultātu 13,89 sekundes, bet vīriešiem par uzvarētāju Igaunijas pārstāvis Stevens Lepoja ar rezultātu 13,81 sekundes.
Mikols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
2

Mikols Alekna apspēlē tēvu un met disku līdz gandrīz 71 metram

Oslo notiekošajās Dimanta līgas sacensībās lietuviešu diskraidis Mikols Alekna izcīnījis uzvaru ar 70,91 metru tālu raidījumu, kas tādā veidā lietuvietim ļāva pārspēt savam tēvam Virgīlijam Aleknam piederošo sacensību rekordu.
Līna Mūze-Sirmā. Foto: Guntis Bērziņš
5

Uz Eiropas čempionātu Romā dosies ducis Latvijas vieglatlētu

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) paziņojusi sportistus, kuri no 7. līdz 12. jūnijam pārstāvēs Latvijas krāsas Eiropas čempionātā vieglatlētikā, kas norisināsies 70 tūkstošus ietilpīgajā Romas Olimpiskajā stadionā.