Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Komass un Džaviza labo Rīga-Valmiera 107km rekordu, Džavizai arī Latvijas rekords 100km

Komass un Džaviza labo Rīga-Valmiera 107km rekordu, Džavizai arī Latvijas rekords 100km
Trīskārtējā uzvarētāja ar iespaidīgu jauno rekordu Diāna Džaviza. Foto: Kristīne Jančevska.

Ultragaro distanču skrējēja Diāna Džaviza 4. maija rītā skrējiensoļojumā Rīga-Valmiera oficiālo 100 kilometru atzīmi sasniedza 7 stundās, 44 minūtēs un 50 sekundēs, kas ir jauns Latvijas rekords sievietēm šajā vieglatlētikas disciplīnā. Pilnajā 107 kilometru distancē trases rekordus laboja abi uzvarētāji – Diāna Džaviza un Toms Komass.

Tieši pusnaktī uz 4. maiju pie Brīvības pieminekļa startēja vairāk nekā 200 dalībnieku no desmit valstīm, lai mērotu 107km garo ceļu līdz Valmieras Sīmaņa baznīcas durvju kliņķim.

Latvijas čempionāta (LČ) 100 kilometru atzīmi pie Kocēniem pirmā sieviešu konkurencē šķērsoja Diāna Džaviza (7:44:50), izcīnot zelta medaļu un labojot sev piederošo divus gadu veco nacionālo rekordu (7:53:16), ko sasniedza pasaules čempionātā Vācijā.

No aptuveni 60 daiļā dzimuma pārstāvēm Valsts svētkos visātrāk distanci noskrēja Austrijas galvaspilsētā Vīnē dzīvojošā salacgrīviete Diāna Džaviza (8:14:58), labojot pērn Vitas Devjatņikovas uzstādīto trases rekordu (9:09:45) par nepilnu stundu. Otrā finišēja pagājušā gada trešās vietas ieguvēja Kristīne Troņenkova (9:30:27), bet trešā Valmieru sasniedza jau pieminētā trīskārtējā uzvarētāja Devjatņikova (9:41:17).

Uzvarētāja Diāna Džaviza Rīga-Valmiera 107 km startējusi trīs reizes un visas rezultējušās uzvarā un jauna rekorda uzstādīšanā. Divkārtējai Spartatlona uzvarētājai izdevās finišu sasniegt trešai kopvērtējumā, priekšā palaižot tikai divus puišus.

Vīriem ceturto uzvaru četros startos ar jaunu trases rekordu izcīnīja jelgavnieks Toms Komass (7:30:49), pērn paša uzstādīto rekordu labojot par 11 minūtēm un aiz sevis tāpat kā pirms gada atstājot ventspilnieku Oļegu Gurejevu (7:54:28), bet bronza tika Kristapam Čehovičam (8:18:08), kurš par nepilnām trim minūtēm apsteidza Elviju Menniku, kurš katru gadu uzlabo savu rezultātu un trešo reizi pēc kārtas finišēja 4. vietā.

Tiesa, ne visi skrējēji no rekordlielā pāri par 200 skaita sasniedza 19 stundu kontrollaiku. Starp tiem, kas nepabeidza distanci sestdien, 4. maijā, bija arī Toms Grēviņš, lai mēģinātu atkal citreiz. Turpat saulainos laikapstākļos dalībniekus ar savu klātbūtni iepriecināja piecgadīgais Regnārs, kura rehabilitācijai šogad tiek vākti līdzekļi. Jau pirms skrējiena saziedoti 5000 eiro.

Iepriekš ziņojām, ka šodien valsts svētkos ikgadējā “Līvenhofas skrējienā” lieliskos laikapstākļos tika uzstādīts Latvijas rekords jūdzē jeb 1609m, par ko parūpējās Latvijas čempions 1500m un 800m Ņikita Bogdanovs, kurš spraigā cīņā apsteidza Latvijas rekordistu pusmaratonā un 10km Dmitriju Serjoginu un par sekundi (4:14) laboja Uģim Jocim gadu piederējošu rekordu, kuru kuldīdznieks bija uzstādījis pērn Rimi Rīgas maratona ietvaros Latvijas čempionātā šajā distancē.

Informāciju sagatavoja
Rīga-Valmiera organizators
Matīss Vecvagaris/LSM.lv


Līga Velvere (vidū). Foto: Guntis Bērziņš

Jūdzes skrējienā uzvar Velvere, Kudlis pussekundi no Latvijas rekorda

"Rimi" Rīgas maratonā aizvadīta pirmā distance - jūdzes skrējiens, kurā tika kronēti arī Latvijas čempioni. Par uzvarētāju dāmu sacensības ar rezultātu zem piecām minūtēm otro gadu pēc kārtas kļuva olimpiete Līga Velvere, savukārt kungu cīņās ātrākais pirmo reizi bija Kristers Kudlis.
Preses konferences vadītājs Toms Grēviņš intervē favorītus no Āfrikas. Foto: Gundars Galkins/LSM.

Skrējēji Rīgas maratonā rēķinās ar spēcīgu konkurenci, cer uz augstākajiem rezultātiem

Latvijas ātrākie skrējēji un spēcīgi ārzemju gargabalnieki vakar 'Rimi Olimpiskajā centrā" notikušajā preses konferencē pauda, ka nedēļas nogalē "Rimi" Rīgas maratonā dažādās distancēs cer sasniegt labākos rezultātus. Savukārt daudzi tūkstoši citu dalībnieku skries personisko mērķu sasniegšanai un vienotā svētku gaisotnē izbaudīs kustību prieku. Diemžēl daži no vadošajiem skējējiem nevarēs piedalīties. Vīriešiem šodien jūdzē neskries iepriekšējo divu gadu uzvarētāji Jānis Razgalis (dziedē traumas) un Uģis Jocis (apslimis), par kura nestartēšanu tapa zināms tikai vakar, bet svētdien maratonā neredzēsim četrkārtējo čempionu Kristapu Bērziņu (pēc apslimšanās nav formā).
Gunta Vaičule. Foto:  Jānis Līgats.

Vaičule sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metrus noskrien ātrāk par 24 sekundēm

LETA. Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule trešdien Grieķijā savās sezonas pirmajās sacensībās stadionā 200 metru sprintu veica ātrāk par 24 sekundēm.