Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Barselonas finālā tiek Rūds un Cicips, Minhenē apstādina divkārtējo čempionu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Barselonas finālā tiek Rūds un Cicips, Minhenē apstādina divkārtējo čempionu
Stefans Cicips. Foto: AFP/Scanpix

Šodien ATP 500 turnīrā Barselonā finālā iekļuva Kaspers Rūds un grieķis Stefans Cicips, kurš šī turnīra finālā spēlējis jau trīs reizes. Savukārt Minhenes ATP 250 turnīra izšķirošajā mačā iekļuva amerikānis Teilors Frics un mājinieks Jans-Lenards Strufs, kurš pārtrauca Holgera Rūnes nezaudēto spēļu sēriju turnīrā.

ATP 500 turnīra Barselonā finālā šodien iekļuva Kaspers Rūds un Stefans Cicips. Pirmais divos setos ar 7-6 (6), 6-4 pārspēja argentīnieti Tomasu Ečeveriju, bet Cicips trijos setos ar 5-7, 6-4, 6-2 tika galā ar serba Dušana Lajoviča pretestību.

Barselonas tenisa turnīrā pirmo reizi kopš 2021. gada neuzvarēs mājinieks - toreiz savu 12. titulu ieguva Nadals, bet nākamajos divos gados triumfēja Karloss Alkarass. Kopš 2000. gada ne Spānijas tenisists Barselonā uzvarējis tikai piecas reizes - 2000. gadā Marats Safins, 2002. gadā Gastons Gaudio, 2014. un 2015. gadā Kejs Nišikori un 2019. gadā Dominiks Tīms.

Cicips Barselonas turnīra finālā spēlēs ceturto reizi - 2018. un 2021. gadā viņš zaudēja Nadalam, bet pirms gada Alkarasam. Rūdam šīs kļūs par pirmo finālu Katalonijas pilsētā.

Minhenes ATP250 turnīra finālā šodien iekļuva amerikānis Teilors Frics un mājinieks Jans-Lenards Strufs. Frics pusfinālā ar 6-3, 6-4 pārspēja čīlieti Kristianu Garinu, bet Strufs 6-2, 6-0 pārliecinoši tika galā ar Holgera Rūnes pretestību.

Rūne ir šī turnīra divkārtējais čempions un viņš šodien Minhenē piedzīvoja pirmo zaudējumu trīs gadu laikā. Jans-Lenards Strufs vēl nekad nav uzvarējis Minhenē - 2021. gadā viņš finālā piekāpās Gruzijas tenisistam Nikolozam Basilašvili. Fricam šis kļūs par pirmo finālu Bavārijas pilsētā.