Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2964, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Sports špikeris: Porziņģis, Merzļikins un citi mūsējie. Kad paredzēts NBA un NHL sezonu sākums?

Sports špikeris: Porziņģis, Merzļikins un citi mūsējie. Kad paredzēts NBA un NHL sezonu sākums?
Kristaps Porziņģis pret Polu Džordžu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sporta špikeris - vienkārši par sarežģīto. Īstā vieta tiem, kam zināšanas par sportu nav stiprā puse.

Šajā rakstā par to, kad, kur un cikos startēs divas Latvijas sporta līdzjutējam vissaistošākās Ziemeļamerikas sporta līgas - Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Nacionālā hokeja līga (NHL).

Nacionālā basketbola asociācija

Nacionālās basketbola asociācijas 75. sezona 20. oktobrī pulksten 2:30 pēc Latvijas laika startēs Milvoki, kad pašreizējā čempione ''Bucks'' savā laukumā uzņems Bruklinas ''Nets''.

No latviešiem basketbola mekā pirmais laukumā dosies Dāvis Bertāns, kura pārstāvētā Vašingtonas ''Wizards'' sezonu uzsāks 21. oktobrī pulksten 2:30, viesojoties Kanādā pie Toronto ''Raptors''.

Latvijas basketbola lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis savu septīto sezonu NBA uzsāks Atlantā, kad 22. oktobrī pulksten 2:30 viņa pārstāvētā Dalasas ''Mavericks'' spēlēs pret aizvadītās sezonas Austrumu konferences finālisti ''Hawks''.

Nacionālā hokeja līga

105. Nacionālās hokeja līgas sezona tiks uzsākta 13. oktobrī pulksten 2:30, kad pašreizējā čempione Tampabejas ''Lightning'' savā laukumā uzņems Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas ''Penguins''.

Zemgus Girgensons oficiālā mačā uz NHL ledus atgriezīsies pēc 585 dienu pārtraukuma. Viņa Bufalo ''Sabres'' 15. oktobrī sezonu uzsāks savā laukumā, tiekoties pret Stenlija kausa finālisti Monreālas ''Canadiens''. Spēles sākums paredzēts pulksten 2:00.

Paralēli savu trešo sezonu pasaules spēcīgākajā hokeja līgā uzsāks arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš ar Kolumbusas ''Blue Jackets'' 15. oktobrī pulksten 2:00 spēlēs pret Arizonas ''Coyotes''.

Visvēlāk sezonu starp latviešu hokejistiem sāks Rūdolfs Balcers un Sanhosē ''Sharks''. Haizivis pirmo maču aizvadīs 17. oktobrī savā ''SAP Center'' arēnā, uzņemot Vinipegas ''Jets''. Mača sākums - 5:00.

LīgaRegulārās sezonas sākums
NHL13. oktobris
NBA20. oktobris

Latvieši NBA

SportistsKomandaPirmā spēle
Dāvis BertānsVašingtonas ''Wizards''21. oktobrī
Kristaps PorziņģisDalasas ''Mavericks''22. oktobrī

Latvieši NHL

SportistsKomandaPirmā spēlē
Teodors BļugersPitsburgas ''Penguins''13. oktobrī
Zemgus GirgensonsBufalo ''Sabres''15. oktobrī
Elvis MerzļikinsKolumbusas ''Blue Jackets''15. oktobrī
Rūdolfs BalcersSanhosē ''Sharks''17. oktobrī


Aļonai Ostapenko par uzvaru Birmingemas turnīrā piešķirta 31,2 tūkstošu eiro naudas balva. Foto: AFP/Scanpix
7

Sporta špikeris: Kādas naudas balvas ir Birmingemā, Īstbornā un Vimbldonā?

Sporta špikeris – vienkārši par sarežģīto! Īstā vieta tiem, kam zināšanas par sportu nav stiprā puse.Latvijas tenisa zvaigzne Aļona Ostapenko aizvadītajā nedēļā triumfēja WTA 250 kategorijas turnīrā Birmingemā, bet atelpai laika nav daudz – pasaules 17. rakete turpinās cīņas Lielbritānijas zālāja laukumos, šonedēļ sākot WTA 500 turnīru Īstbornā. Augstākas kategorijas turnīros notiek sacensība arī par ievērojamāku balvu fondu.
Tiesnesis ar sarkano karogu signalizē par Austrālijas GP pārtraukšanu. Foto: IMAGO/HochZwei/Scanpix

Sporta špikeris: F1 drāma Austrālijā - kādus karogus un kad izmanto?

Sporta špikeris – vienkārši par sarežģīto! Īstā vieta tiem, kam zināšanas par sportu nav stiprā puse.Aizvadītajā nedēļas nogalē F1 Austrālijas “Grand Prix” izcīņa izvērtās par vienu no pavērsieniem bagātākajām sacīkstēm iepriekšējo sezonu laikā. Sacensību gaitā tiesneši pat trīs reizes ar sarkanajiem karogiem par sacensību pārtraukšanu, par ko vēlāk neizpratni pauda arī posma uzvarētājs un F1 kopvērtējuma līderis Makss Verstapens. Kādi tad ir F1 sacīkšu karogi, un ko tie nozīmē?
Karīms Abduls-Džabars sveic Lebronu Džeimsu ar rezultativitātes rekorda labošanu. Foto: USA Today Sports/Scanpix
4

Sporta špikeris: NBA individuālie rekordi - kurš kritīs nākamais?

Sporta špikeris – vienkārši par sarežģīto! Īstā vieta tiem, kam zināšanas par sportu nav stiprā puse.Šonedēļ par jaunu ierakstu Nacionālās basketbola asociācijas vēstures grāmatās parūpējās līgas superzvaigzne Lebrons Džeimss. Losandželosas “Lakers” līderis kļuva par NBA visu laiku rezultatīvāko basketbolistu, pārspējot 34 gadus seno Karīma Abdula-Džabara rekordu. Vai varam tuvākajā nākotnē sagaidīt vēl kāda absolūtā rekorda labojumu, un kuri no pašreizējiem NBA basketbolistiem spējuši konkurēt ar līgas leģendām?