Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:365, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Markss

Ar posmu Štromberga trasē startēs jaunā ''Crystal Dent'' BMX LK sezona

Ar posmu Štromberga trasē startēs jaunā ''Crystal Dent'' BMX LK sezona
BMX Latvijas kauss startēs Valmierā
Foto: Sanda Balode

Sestdien Māra Štromberga BMX trasē “Valmiera” norisināsies “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa sezonas pirmais posms. Sacensību sākums gaidāms pulksten 11:00. Jaunajā sezonā iekļauti kopumā deviņi posmi.

Lai arī liela daļa Latvijas BMX sportistu jau aizvadījuši pirmos startus starptautiskajās vai pašmāju sacensībām, lielais sezonas starts mūsu valstī tradicionāli sākas ar nacionālā seriāla pirmo posmu. Otro gadu pēc kārtas tas nesīs “Crystal Dent” BMX Latvijas kausa nosaukumu. Seriāla titulsponsors arī šajā gadā ir modernās zobārstniecības klīnika “Crystal Dent”.

Sezonas pirmais posms gaidāms jau šīs nedēļas nogalē, kad lieli un mazi braukt gribētāji pulcēsies Valmieras Olimpiskajā centrā esošajā Māra Štromberga BMX trasē. Sacensības risināsies Ziemeļeiropas modernākajā BMX centrā. Posmu uzņems viena no aktīvākajām BMX organizācijām mūsu valstī – BMX klubs “Valmiera”, kas iepriekš bija pazīstami kā “Valmieras puikas”.

Sacensību sākums sestdien gaidāms pulksten 11:00, bet izšķirošie braucieni sāksies pēc pulksten 13:30. Uzvarētāji tiks noteikti kopumā 20 vecuma un meistarības grupās kā puišiem, tā meitenēm. Dienu vēlāk turpat norisināsies Valmieras Olimpiskā centra kausa izcīņa.

Jaunajā sezonā iekļauti deviņi posmi. Bez Valmieras, sacensības notiks arī Tukumā, Jelgavā, Ventspilī, Vecpiebalgā, Rīgā, Valmieras novada Avotos, Madonā un Smiltenē. Tikmēr Latvijas čempionāts 6. jūlijā risināsies Ādažu novada Kadagā. Pirmo reizi sacensības notiks Tukumā.

Sezonas kopvērtējums tiks noteikts sportistiem no 13 gadu vecuma, izņemot krūzeru klašu braucējus. No deviņiem posmiem kopvērtējuma ieskaitē tiks vērtēti sešu posmu labākie rezultāti. Tradicionāli lielākā konkurencē solās būt zēnu grupās no B8 – B11.

Šī gada lielākais jauninājums BMX sacensībās Latvijā ir transponderu ieviešana. Starptautiskajās sacensībās tas jau notiek, bet Latvijā šī būs pirmā sezona, kad braucējiem vajadzēs iegādāties vai īrēt savu transponderu, to izmantojot LRF kalendāra sacensībās. Tas ievērojami atvieglos un modernizēs rezultātu uzskaites sistēmu.

2024. gada Crystal Dent BMX Latvijas kausa kalendārs:

DatumsVieta
4. maijsValmiera
25. maijsTukums
8. jūnijsJelgava
29. jūnijsVentspils
20. jūlijsVecpiebalga
3. augustsRīga
24. augustsValmieras novada Avoti
14. septembrisMadona
28. septembrisSmiltene

Izmantotie resursi:
lrf.lv


Edgars Langmanis
Foto: Nico van Dartel

Izšķirošajiem UCI BMX Pasaules čempionāta braucieniem kvalificējas seši Latvijas sportisti

Naktī uz sestdienu ASV pilsētā Rokhilā aizvadītas UCI BMX Pasaules čempionāta pirmās dienas sacensības elites, U23 un junioru sportistiem. Pārliecinoši ceturtdaļfinālu sasniedza mūsu juniori – Edgars Langmanis un Kristers Apels, kā arī U23 sportisti – Veronika Monika Stūriška un Emīls Mārtiņš Treimanis. Pārvarot pēdējās cerības braucienu, cīņu turpinās arī elites braucēja Vineta Pētersone un juniore Paula Kibare.
Ernests Zēbolds. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Zēboldam nedaudz pietrūkst, lai OS kvalifikāciju BMX frīstailā turpinātu finālā

LETA. Latvijas sportists Ernests Zēbolds piektdien Šanhajā 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā BMX frīstailā "park" disciplīnā nepārvarēja atlasi, paliekot pirmais aiz kvalifikācijas barjeras.
Kristens Krīgers
Foto: Nico van Dartel

Latvijas čempionāta klašu sportisti uzsāk UCI BMX PČ

Piektdien no pulksten 20:45 pēc Latvijas laika ASV pilsētā Rokhilā startē 2024. gada UCI BMX Pasaules čempionāts elites, U23 un junioru grupu sportistiem. Sacensību tiešraide no astotdaļfināliem būs pieejama “Eurosport Player”.