Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas sportisti un komisārs uzsākuši dalību Eiropas čempionātā MTB

Toms Markss
Toms Markss

Trīs Latvijas sportisti un komisārs uzsākuši dalību Eiropas čempionātā MTB
Mārtiņš Blūms (no labās)
Foto: KMC Ridley Cycling team

Rumānijā ļoti nelabvēlīgos laika apstākļos ar saīsinātā krosa kvalifikācijas sacensībām startējis 2024. gada UEC MTB čempionāts XCC un XCO disciplīnās. Saīsinātā krosa pamatsacensībām kvalificējušies divi Latvijas pārstāvji – elites sportists Mārtiņš Blūms un juniors Kristers Celitāns.

Latviju šī gada Eiropas čempionātā pārstāv trīs sportisti. Vīru elitē sacensībās startē Mārtiņš Blūms, dāmu U23 grupā Evelīna Ermane-Marčenko, bet junioru puišu konkurencē Kristers Celitāns. Mūs valsts ir pārstāvēta arī komisāru sektorā. Stažēšanos iespēju lielajā sporta forumā izmantojis Nacionālais MTB komisārs Māris Krūze.

Laika apstākļi Rumānijas kalnu pilsētā Čeile Grādištei šajā nedēļā ir ļoti nepastāvīgi. Bieži līst un gaisa temperatūra ir vien dažus grādus virs +10 grādiem. Sacensību trase ir visai akmeņaina un dubļos arī ļoti slidena.

Trešdien tika aizvadītas saīsinātā krosa sacensību kvalifikācija. Organizatori lēma apvienot kopā U23 un elites grupas kā vīriem, tā arī dāmām. Vīru konkurencē Mārtiņš Blūms savā braucienā bija viens no galvenajiem favorītiem. Cīņu par augstāko rezultātu gan ievērojami pabojāja kritiens pirmajā aplī. Cēsinieks zaudēja laiku un, protams, pozīcijas. Trases atlikušajā daļā viņš aizcīnījās līdz 11. vietai. Uzvarētājam Simonam Andreasenam no Dānijas trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis zaudēja 31 sekundi. Šovakar gaidāmajam finālam Blūms kvalificējās ar 22. rezultātu. Finālā startēs 40 labākie sportisti.

Junioru grupā Kristers Celitāns startēja pirmajā braucienā. 27 sportistu konkurencē mūsu braucējs, kuram šī ir pirmā pieredze Eiropas čempionātā ierindojās 20. vietā, kas kā pēdējam ļāva kvalificēties pamatsacensībām. Kristers uzvarētājam Antonam Ungeram no Zviedrijas zaudēja 1 minūti un 20 sekundes.

Dāmu U23 grupā Evelīna Ermane-Marčenko ļoti izaicinošajā trasē, kur nācās arī skriet, startējot no pašām beigām savā braucienā ierindojās 21. vietā. Tas neļāva iekļūt saīsinātā krosa pamatsacensībās. Evelīnai atliek gatavoties XCO krosam.

Saīsinātā krosa pamatsacensības junioriem šodien notiks pulksten 13:15 pēc Latvijas laika. Tikmēr vīru elite trasē dosies pulksten 17:45 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
lrf.lv