Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"
Foto: RK "Livonia".

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.

“Lāči/MŪKU SALA” Latvijas čempionātu iesāka ar uzvaru aprīļa beigās, kad Rīgas Tehniskās koledžas laukumā pieveica “Eži” komandu ar 41-31. Vēlāk “Eži” spraigā cīņā uzvarēja "Fēniksu, kas bija ar 35:27 pārspējuši “Livonia” otro komandu “Garkalne/Livonia”. Vakardienas duelī neapšaubāmi favorīti bija livonieši, kuri pērn lāčus Latvijas čempionātā sakāva ar 101:10, taču, ņemot vērā šīs sezonas pirmo spēļu rezultātus, nešķita, ka “Baltic XL/Livonia” atkal “sagraus” “Lāčus/MŪKU SALU”, kur nu vēl ar vēl lielāku pārsvaru nekā 2023. gadā Latvijas čempionāta spēlē. Turklāt jāatceras, ka pērn Latvijas kausā livonieši šo komandu duelī bija pārāki ar 59:16, pirmajam puslaikam aizritot ļoti līdzīgā cīņā un “Livonia” esot priekšā tikai ar divu punktu starpību.

Vakar vakarā Upesciema stadionā jau spēles iesākumā kļuva skaidrs, ka nolīdzvērtīgas spēles nekas nebūs, jo pirmā puslaika 15 minūtēs pēc četriem piezemējumiem un trim precīzām realizācijām mājinieki atradās vadībā ar 26:0. Atlikušajās 25 minūtēs līdz pārtraukumam “Lāču” ieskaites zonā vēl sešas reizes tika ienesta bumba, puslaika rezultātam sasniedzot 62:0.

Otrajā puslaikā spēles gaita nemainījās, nospiedoši dominējot “Baltic XL/Livonia” regbistiem, kuri atkal bija vienīgie, kas guva punktus. Baltijas Top līgas pēdējo divu gadu viena no vadošajām komandām otrajā 40 minūtēs guva pat vēl vairāk punktu – 76, kurus veidoja 12 piezemējumi un astoņas realizācijas.

“Baltic XL/Livonia” galvenais treneris Mārcis Rullis: “Spēles pret “Lāčiem” ir grūti prognozēt, jo viņi var savākt labu komandu, var nenokomplektēt pilnu sastāvu un var arī neierasties uz spēli. Taču, tik liels pārsvars man nav pārsteigums, kaut arī vēl neesam gatavojušies regbijam-15, jo vēl esam regbijā-7, kur šajā nedēļas nogalē otrajā posmā mēģināsim atkārot pirmā posmā sasniegto.”

“Pirms spēles aizvadījām treniņu vieglā režīmā, atkārtojot vecās kombinācijas. Ļāvu puišiem spēlēt brīvu regbiju. Varēja redzēt, ka katrs vēlējās ienest bumbu pretinieka ieskaites zonā,” atzīst “Baltic XL/Livonia” galvenais treneris.

“Uzskatu, ka spēli uzvarēja fiziskā sagatavotība un individuālā meistarība,” secina Rullis, atzīmējot, ka pēdējās 20 minūtes livonieši spēlējuši 14 spēlētāju sastāvā. Mārcis Rullis arī uzslavēja Uldi Bautri un viņa centību, sagatavojot vēl vienu komandu Latvijas čempionātā.