Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Otro reizi divi Latvijas spīdvejisti - SEC finālposmos

Otro reizi divi Latvijas spīdvejisti - SEC finālposmos
Pēc finiša papildbraucienā Jevgeņijs Kostigovs tika mests gaisā - iekļūšana SEC finālposmos ir viens no labākajiem rezultātiem viņa karjerā.

Eiropas spīdveja čempionāta - SEC - finālposmos ar piekto vietu pagājušā gada čempionāta kopvērtējumā sev jau bija nodrošinājis Andžejs Ļebedevs, bet svētdien vairāk nekā 4000 skatītāju klātbutnē Daugavpils "Lokomotīves" mototrekā vietu starp SEC finālistiem ieguva arī Jevgeņijs Kostigovs. Otro reizi SEC finālpomos būs divi Latvijas spīdvejisti - 2014. gadā tie bija Ļebedevs un Maksims Bogdanovs, kuri piedalījās visos finālposmos.

Eiropas čempionāta finālsacensību dalībnieku sastāvs bija spēcīgākais, kāds Daugavpilī ir bijis kopš šeit notika "Grand Prix" posmi. Pirms sacensībām dzirdētās sarunās gan starp līdzjutējiem, gan bijušajiem spīdvejistiem, gan spīdveja aprakstītājiem varēja secināt, ka viņi klusībā ce uz Jevgeņija Kostigova paspēkosies par tikšanu starp pieciem labākajiem, taču lielu optimismu saklausīt neizdevās. Cik punktis Kostigovs iegūs? Tikai minēti gan tikai 4 punkti, gan 9 punkti. Optimistiskākais variants izrādījās pareizais, taču ar 9 punktiem vēl nepietika, lai tiktu SEC finālposmos...
Neatceros, kad tamlīdzīga līmeņa starptautiskās sacensībās uzvarai būtu pieticis ar 12 no 15 iespējamajiem punktiem. Astoņu GP posmu uzvarētājs polis Macejs Janovskis pirms pēdējās braucienu sērijas bija ieguvis 11 punktus un jau norošināja sev vietu SEC finālposmos, bet savā pēdējā braucienā viņš finišēja trešais un - nodrošināja arī pirmo vietu. Pirms pēdējās braucienu sērijas tikai četriem spīdvejistiem vairs nebija kaut vai teorētisku izredžu tikt pieciniekā (vai piedalīties papildbracienā par tikšanu tajā - varbūtība par papildbraucienu tika apsverta jau pēc trim braucienu sērijām no piecām).
Jevgeņijs Kostigovs sāka ar otro vietu pirmajā braucienā - viņš piekāpās tikai francūzim Dimitrijam Beržē. Nākamajā braucienā neizdevās starts no pirmā celiņa un tikai trešā vieta aiz čeha Vāclava Milika un pasaules junioru čempiona poļa Mateuša Cierņaka. Plašajā līderu grupā Kostigovs bija, bet uz viņa izredzēm daudzi joprojām raudzījās kā uz pieticīgām. Divi nākamie braucieni - otrajā vietā. 7 punkti pirms pēdējā brauciena. Situācija tad jau bija izveidojusies tāda, ka Kostigova izredzes tikt pieciniekā kļuva reālas. Jevgeņijam pēdējais brauciens bija arī pamatsacensību pēdējais 20. brauciens un jau bija zināms, ka uzvara tajā dotu ceturto vietu (Janovskis jau bija nodrošinājis pirmo vietu, otrais jau bija viņa tautietis Pjotrs Pavļickis, bet trešais - Miliks). Uzvarēt neizdevās - atkal otrais un 9 punkti summā vēl bija polim Kacperam Vorinam, Timo Lahti (Zviedrija) un polim Bartlomejam Kovaļskim. Papildbrauciens, no kura pirmie divi tiek SEC finālposmos.
Jevgeņijam izlozē trāpījās ceturtais starta celiņš, starts viņam no ārmalas īsti nepadevās, taču Kostigovs lieliski izmantoja sev labi zināmās "Lokomotīves" mototreka "taciņas", ātri vien izvrizījās otrajā vietā aiz Vorinas un pārliecinoši to nosargāja. SEC finālposmi sasniegti!
Pirmais SEC finālposms - jau 8. jūnijā Debrecenas mototrekā Ungārijā. Gan Ļebedevam, gan Kostigovam tur parasti sanāca labi braukt... Ir zināmi jau desmit SEC finālposmu dalībnieki, katrā finālposmā viena vieta būs tā rīkotājiem un tagad jāgaida, kurus vēl četrus finālposmu dalībniekus uzaicinās SEC rīkotāji.


, 2024-05-13 00:04, pirms 3 nedēļām
Labas,aizraujošas sacīkstes Polijas Ekstralīgas līmenī un arī rezultāts mums labvēlīgs.
, 2024-05-13 10:38, pirms 3 nedēļām
Kāpēc Anatolijs komentēja trijās valodās?
Andžejs Ļebedevs trešo reizi karjerā un pirmo reizi šosezon iekļuva spīdveja "Grand Prix" posma pusfinālā.
3

Andžejam Ļebedevam - šosezon pirmais GP pusfināls

Spīdveja "Grand Prix" seriāla ceturtajā posmā "Marketa" mototrekā Prāgā labākais Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs pirmo reizi šajā sezonā iekļuva pusfinālā jeb starp astoņiem labākajiem. Tas viņam šosezon bija labākais GP posms un pārliecinošākais sniegums.
1

30. reizi - spīdveja "Grand Prix" posms "Marketa" stadionā Prāgā

Jau 30. reizi spīdveja "Grand Prix" posms sestdien risināsies "Marketa" mototrekā Prāgā - nekur citur pasaules labākie spīdvejisti tik bieži nav sacentušies (Vemblija stadionā Londonā savulaik notika 15 pirmie individuālie vienas dienas fināli, bet pavisam - 22 fināli). Šosezon tas būs GP seriāla 4. posms. Savainojuma dēļ tajā nepiedalīsies austrālietis Džeisons Doils (pašreiz trešais kopvērtējumā) un viņu aizstās mājinieks Vāclavs Miliks. Andžejs Ļebedevs ir ierindā un centīsies uzlabot savu situāciju GP kopvērtējumā. Varbūt tieši Prāgā izdosies pirmo reizi šosezon tikt pusfinālā?
Foto: FIM Speedway

Šonedēļ Čehijā pasaules spīdveja čempionāta ceturtais posms

Šo sestdien, 1. jūnijā, Čehijas galvaspilsētā Prāgā norisināsies FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezonas ceturtais posms Orlen FIM Speedway Grand Prix of the Czech Republic. Savu pirmo pilno SGP sezonu pamatsastāva braucēja statusā turpinās ar 29. numuru startējošais Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs, kurš pirms sacensībām ierindojas čempionāta kopvērtējuma 14. pozīcijā. Sacensību tiešraides translācija Go3 Sport 2 kanālā sestdien plkst. 20:00.