Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Ļebedevam 9 punkti Polijā, Ansviesulim - 7 punkti Slovākijā

Ļebedevam 9 punkti Polijā, Ansviesulim - 7 punkti Slovākijā
Andžejs Ļebedevs.

Andžejs Ļebedevs ieguva 9 punktus un bija rezultatīvākais Lešno "FOGO Unia" rindās Polijas spīdveja klubu pāru kausa izcīņā, bet Ričards Ansviesulis ieguva 7 punktus atklātajā Slovākijas čempionātā.

Trešo reizi pēc kārtas Polijas spīdveja klubu pāru kausa izcīņā triumfēja Ļubļinas komanda "Orlen Oil Motor" ar pasaules čempionu Bartošu Zmarzliku priekšgalā, bet Lešno "Fogo Unia" ierindojās 5. vietā. Andžejs Ļebedevs atveda 9 no Lešno komandas 17 punktiem, 6 punkti bija Bartoša Smektalas rēķinā, bet 2 punkti - Gžegožam Zengotam. No trešās vietas šķīra pieci punkti. Ļebedevs trīs reizes finišēja otrais un vienā braucienā uzvarēja, viņš piekāpās tikai Zmarzlikam un Kacperam Vorinam, kā arī bija otrais aiz komandas biedra Smektalas (5:1 uzvara pār Zeļona Guras "Falubasz" pāri), bet toties pārspēja tādus meistarus kā dānis Leons Madsens, Patriks Dudeks, Jaroslavs Hampels un brits Roberts Lamberts.

Jau šonedēļ sākas Polijas Ekstralīgas čempionāts un Lešno komanda pirmajā mačā 12. aprīlī savā mototrekā tiksies ar Čenstohovas "Tauron Wlokniarz" komandu. Jācer, ka ierindā pēc savainojuma jau būs arī Lešno komandas pirmais numurs Janušs Kolodzejs.

Savukārt Ričards Ansviesulis piedalījās Slovākijas atklātajā čempionātā, kurā piedalījās 26 motobraucēji - katrā braucienā startēja pa 5 braucējiem un punkti par pirmajām četrām vietām bija attiecīgi 4,3,2 un 1 punkts. Pirmie seši pēc pamatsacensībām iekļuva finālā, kurā bija jāveic nevis četrus, bet sešus apļus. Visos braucienos uzvarēja pagājušā gada bronzas medaļas ieguvējs "Grand Prix" seriālā mājinieks Martins Vaculiks. Ansviesulim tās bija šosezon pirmās sacensības un viņš četros braucienos ieguva 7 punktus (vēl vienā braucienā - izstājās motocikla defekta dēļ). Polijas U24 Ekstralīgas čempionāts sāksies 23. aprīlī un Krosno komandai "Orlen Cellfast Wilki" pirmais mācs būs viesos ar Toruņas komandu (Krosno U24 komandā bez Ansviesuļa ir arī Daniils Kolodinskis, kurš turpina braukt arī Daugavpils Optibet Lokomotīve" sastāvā Nacionālajā līgā).


Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix
1

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

Spīdveja PČ sezona, klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem, turpināsies Polijā

Sestdien, 11. maijā, FIM pasaules spīdveja čempionāta (FIM Speedway Grand Prix) 2024. gada sezona turpināsies ar tās otro posmu ''ORLEN FIM Speedway GP of Poland - Warsaw'', kas norisināsies ''PGE Narodowy stadium'' jeb Varšavas Nacionālajā stadionā Polijā, sacensības klātienē vērojot vairāk nekā 50 000 skatītājiem. Savas otrās sacensības pasaules čempionāta pamatsastāva braucēja statusā aizvadīs arī Latvijas spīdveja braucējs Andžejs Ļebedevs.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.