Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Neija un Lizanders gūst vērtīgu pieredzi Eiropas čempionāta posmā Nīderlandē

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Neija un Lizanders gūst vērtīgu pieredzi Eiropas čempionāta posmā Nīderlandē
Kārlis Lizanders. Foto: WSC

Nīderlandē, Herdes mototrasē, norisinājās Eiropas čempionāta otrais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija (“Motosports Racing Team/Auseklis”) un Kārlis Lizanders (“Saldus motoklubs”). Kārlis Neija šajā posmā ieguva 22. vietu, bet Kārlis Lizanders - 23. vietu.

Pēc sacensībām Kārlis Neija raksturo Heerdes mototrasi: ''Šajā posmā gāja diezgan smagi. Uz ko arī bijām nobrieduši. Trase bija ļoti smilšaina ar dziļām “špūrēm”. Šāda veida trases ir specifiski tikai Nīderlandē. Latvijā nebija iespējams sagatavoties šādai trasei”.

No šī posma Kārlis Neija aizbrauc ar vērtīgu pieredzi. ''Abos braucienos startēju no otrās rindas. Pēc pirmajiem apļiem biju 17.-22. vietā. Pirmajā brauciena vidū trasē noslāpa kvadrs. Nevarēju pēc tam iedarbināt. Otrajā braucienā pēc pirmajiem pāris apļiem tehnisku iemeslu dēļ iebraucu mehāniķu zonā, tad atsāku braucienu no pašas pēdējās pozīcijas. Brauciena laikā trasē jutos labi. Aizcīnījos līdz 17. vietai. Kopumā ir iegūta ļoti vērtīga pieredze, un tas šoreiz ir vislielākais ieguvums,” stāsta Kārlis Neija.

Arī Kārlis Lizanders atzīst, ka trasē piedzīvoja dažādas emocijas: “Herdē gāja, kā pa kalniem. Bija gan labi brīži, gan ne tik labi. Pirmajā braucienā startā tiku iespiests.'' Sportists savu braucienu uzsāka ap 20. vietu un finišēja 21. Otrajā braucienā starts bija labāks. ''Biju 7. vietā. Brauciena laikā atkritu uz 17. pozīciju. Pēdējā aplī līkumā pieļāvu kļūdu, kuras rezultātā zaudēju vēl vienu pozīciju un finišēju 18. vietā. Kopvērtējumā 23. vieta. Trase bija ļoti smaga, kamēr tā bija līdzena to varēja baudīt, bet ar laiku izveidojās dziļas rises un asas bedres. Tas braukšanu padarīja ļoti apgrūtinošu. Posmu vērtēju kā normāli izdevušos, jo ieguvu ļoti lielu, vērtīgu pieredzi, kas man palīdzēs arī turpmāk,” tā Kārlis Lizanders.

Rezultāti ŠEIT.

Pēc diviem Eiropas čempionāta posmiem – Portugālē un Nīderlandē, Kārlis Neija kopvērtējumā ieņem 9. vietu, bet Kārlis Lizanders 19. pozīcijā.

Eiropas čempionāta trešais posms kvadriciklu motokrosā notiks 1. un 2. jūnijā Čehijā, Kramolina trasē.

Informāciju sagatavoja:
Luīze Vīksna (LaMSF preses sekretāre) un Annija Slikšjāne (LaMSF praktikante)