Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pirms pēdējās pieteikumu dienas Smiltenes posmam iespaidīgs pieteikumu skaits

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pirms pēdējās pieteikumu dienas Smiltenes posmam iespaidīgs pieteikumu skaits
Foto: Autocross.lv

Trešdiena ir pēdējā pieteikumu pieņemšanas diena pirms Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa pirmā posma, kas svētdien norisināsies Smiltenē, Tepera trasē. Pirms izšķirošajām stundām dalībnieku skaits ir pozitīvi graujošs.

Trešdienas pusdienlaikā pieteikumu skaits sasniedzis 124 dalībniekus – 79 Folkreisā, 21 Folkreiss 4WD, 24 Krosa komisijas kausā. Šie ir grandiozi skaitļi, kas, protams, ir izcili un demonstrē sporta izaugsmi arī šajā gadā. Cita lieta – notiks smaga plānošana, kā šādu sportistu skaitu apstrādāt tā, lai sacensības varētu beigties ar visiem notikušajiem fināliem. Taču arī šajā gadījumā plāns jau veidojas, par ko tiks ziņots.

Jau skaidrs, ka plašākas iespējas darbībām tiek paredzētas sestdien, 27. aprīlī. Lai gan nolikums paredz oficiālās programmas sākumu pēcpusdienā un vakarpusē, sportistiem būs iespēja aizvadīt tehnisko pārbaudi jau sākot no 12:00. Ieteicams šo iespēju izmantot, jo agrāka problēmu konstatēšana dotu vairāk laika problēmu novēršanai līdz svētdienas rītam, kad sākas sacensības.

Pašlaik Folkreisa pamatklases Junioru ieskaitē pieteikti 11 dalībnieki, arī Dāmu kausā 11 braucējas, bet Debitantu kausā cīņu plāno uzsākt 17 braucēji. Ja pieskaita 4WD un krosa klašu debitantus, tad kopējais jauno braucēju skaits veļas pāri 20. Lielisks papildinājums!

Ja Folkreiss 4WD klasē uz starta ieradīsies visi pieteiktie 21 vai vairāk dalībnieki, šis klasei būs jauns dalībnieku skaita rekords. Sacensībās, kurās uz starta plānotas tikai Folkreiss, Folkreiss 4WD un Krosa komisijas kausa klases, lielākais pieteikumu skaits līdz šim bijis 127 dalībnieki pērn Bauskā. 137 pieteikumi fiksēti pērn rudenī Brenguļos, tomēr, pirmkārt, sacensības laika apstākļu dēļ nenotika, otrkārt, sastāvu veidoja arī Čempionu krosa klase.

Uzmanību dalībniekiem! Pieteiktie sportisti, kuri nevarēs piedalīties nedēļas nogales aktivitātēs – lūgums laicīgi atsaukt savu dalību, lai palīdzētu sacensību plānošanā!

Uzmanību skatītājiem! Ļoti iespējams, ka pirmais kopējais starts varētu tikt aizvadīts agrāk nekā plānots, tāpēc aicinājums uz trasi doties laicīgi!

Izmantotie resursi:
Autocross.lv