Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3034, Did:0, useCase: 3

Bukmeikeri Latvijai nākamajās trīs spēlēs prognozē 1-2 punktus

Rolands Eliņš

Bukmeikeri Latvijai nākamajās trīs spēlēs prognozē 1-2 punktus
Foto: Matt Zambonin/IIHF

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Čehijā grupu turnīrā vēl atlikušas trīs spēles, un visas trīs būs pret favorītēm. "Pafbet" bukmeikers Toms Bergmanis norāda, ka Latvijas izlasei tiek prognozēta zema rezultativitāte, kā arī 1-2 punktu iegūšana turnīra tabulā.

Latvijas izlase turnīru sāka ar trim uzvarām, taču panākumi pret Poliju un Franciju tika gūti papildlaikā, kas nozīmēja, ka no deviņiem iespējamajiem punktiem tika iegūti septiņi. Tam sekoja nepatīkama sakāve pret Vāciju, un arī turpmākie pretinieki nebūt nebūs vājāki - Zviedrija, Slovākija un ASV.

Latvijas izlases izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā attiecīgi ir krietni sarukušas. Svarīgākais šeit bija arguments, ka pret tiešo konkurenti Vāciju nācās palikt bez punktiem, turklāt arī pamatīgi pabojāta vārtu statistika, taču arī divi neiegūtie punkti turnīra sākumā spēlē nozīmīgu lomu. Slovākijai šobrīd ir astoņi punkti un papildus cīņai pret Latviju atlikušas arī spēles pret Franciju un Zviedriju. Ja slovāki izpildīs savu minimālo uzdevumu un iegūs trīs punktus pret Franciju, tad Latvijai ar pamatlaika uzvaru pār Slovākiju 1/4 finālam nepietiks - būs nepieciešami punkti arī citur. Un skaidrs, ka tas būs grūti paveicams.

"Atlikušajās grupu turnīra spēlēs Latvijas izlasei var prognozēt 1-2 punktus," norādīja "Pafbet" bukmeikers Toms Bergmanis. "Nākamajā spēlē pret turnīra favorīti Zviedriju uz punktiem var gandrīz vai necerēt, kamēr pret Slovākiju un ASV to paveikt jau būs krietni reālāk."

Latvijas izlase pagaidām guvusi 11 vārtus, tiesa, ar lejupejošu līkni - pret Poliju pieci, pret Franciju trīs, pret kazahiem divi un pret Vāciju vispār tikai viens. Arī pret Zviedriju bukmeikeri paredz, ka ar vārtu gūšanu neies viegli - izlikta līnija, ka ticamākais scenārijs ir 1-2 vārtu gūšana.

"Latvijas izlasei nav kur atkāpties un ir jāgūst vārti, taču diez vai varam gaidīt daudz gūto vārtu," skaidroja "Pafbet" eksperts. "Zviedrijai un Somijai šobrīd ir dzelžaina aizsardzība (tikai 5 ielaisti vārti), līdz ar to zviedru vārtsargu būs grūti pārspēt, taču pret slovākiem un amerikāņiem gan var cerēt uz vairāk gūtajiem vārtiem. Ja būs metieni, tad būs arī gūtie vārti, un var prognozēt, ka Latvija var gūt vismaz divus vārtus gan pret slovākiem un amerikāņiem."

Nedaudz pamainījušās arī bukmeikeru prognozes par galvenajiem favorītiem uz zelta medaļām. Joprojām ir trīs izteiktas favorītes, taču tās vairs netiek izliktas pilnīgi vienādā līmenī.

"Šobrīd galvenās favorītes uz zelta medaļām ir tās pašas komandas kas pirms PČ sākuma - Zviedrija, Kanāda, ASV. Ja pirms PČ sākuma visām trim komandām tika dota līdzvērtīgas iespējas izcīnīt zeltu, tad šobrīd Zviedrija ir izvirzījusies priekšā. Iespēja, ka Zviedrija izcīnīs zeltu, ir ar koeficientu 2.85 (apmēram 35% iespējamību), Kanāda (koef. 4.00 un 25%) un ASV (koef. 4.50 un 22%). Starp šīm komandām Zviedrija šobrīd rāda visstabilāko un pārliecinošāko spēli, līdz ar to viņu izredzes izcīnīt zeltu šobrīd ir labāks nekā konkurentiem."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-17 16:45, pirms 2 nedēļām
Par cik zinām, ka pēc Eirovīzijas vārds bukmeikers Latvijā ir lamu vārds, tad secinājumus katrs var izdarīt pats.