Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vītols: "Elvis man un Kristeram ir lielākais atbalstītājs"

Rolands Eliņš

Vītols: "Elvis man un Kristeram ir lielākais atbalstītājs"
Ēriks Vītols pārbaudes spēlē pret Norvēģiju. Foto: Guntis Lazdāns/LHF

22 gadus vecais Latvijas vārtsargs Ēriks Vītols pasaules čempionātā elites divīzijā ir pirmoreiz, tiesa, vēl ne oficiāli - viņš Latvijas izlases pieteikumā vēl nav iekļauts, taču Ostrāvā strādā kopā ar izlasi treniņos un uztur sevi nepārtrauktā gatavībā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Vītols pastāstīja par savu pieeju šādai situācijai, izteica prieku par iespēju strādāt kopā ar Artūru Irbi, kā arī izteicās, ka Latvijas izlases vārtsargu kolektīva iekšējā ķīmija - tas ir kaut kas unikāls.

Čempionāta sākumā piecās dienās četras spēles, tāpat treniņi katru dienu - kā ir strādāt šajā grafikā?
Visu laiku augsta intensivitāte treniņos, tas tiesa. Tas lai uzturētu visus gatavībā, arī tos, kuri nespēlē. Jo augstāka intensivitāte treniņos, jo mums labāk - ja mūs pēkšņi piesaka, tad būsim gatavāki un vajadzēs mazāk laika pierast pie spēļu tempa.

Kāds ir tavs personīgais noskaņojums šobrīd, ar kādām domām pieej treniņiem? Trenēties ar komandu, kuras sastāvā neesi pieteikts, tomēr nav ikdienas situācija.
Nav gan, bet es šeit esmu ar komandu. Mums ir lieliska komanda, un es cenšos darīt savu daļu, atbalstīt visus, kā vien varu. Mēs varam uzvarēt tikai kā komanda un varam savus mērķus piepildīt tikai kā komanda. Te nedrīkst nākt katrs ar savu ego pa priekšu, tad tas būs sākums kaut kam ļoti negatīvam.

Bet es pats trenējos un gatavojos, cenšos būt hokeja ritmā. Gaidu savu iespēju, ja tāda pienāks, un atbalstu komandu, kā vien varu.

Latvijas hokejā jau ir pavisam nesens piemērs - Artūrs Šilovs pirms dažām nedēļām bija trešā vārtsarga statusā "Canucks" komandā. Patinam filmu nedaudz uz priekšu, un tagad viņš ir pirmais vārtsargs Stenlija kausa otrās kārtas mačos.
Ar to jārēķinās, jā. Dzīvē jebkas var notikt, un, ja esi tādā pozīcijā, kur teorētiski vari būt nepieciešams komandai, tad jābūt gatavam. Jāprot ātri reaģēt, lai pašu komandu neizsistu no ritma, un tad jau redzēs, kā viss iegrozīsies.

Kādas ir sajūtas treniņos, kur strādā kopā ar Artūru Irbi, izlases vārtsargu treneri?
Ar viņu ir ļoti patīkami sastrādāties, ļoti viegli saprotamies, un domāju, ka to pašu domā arī pārējie vārtsargi. Viņam ir daudz ko pateikt, it īpaši man kā jaunam vārtsargam. Tā ir unikāla iespēja, turklāt vēl pasaules čempionātā, kur darbs ar viņu un sarunas ar viņu aiziet vēl dziļākā līmenī. Treniņiem ar viņu ir neaprakstāma vērtība, tādēļ es to cenšos izmantot maksimāli.

Kāda ir komunikācija ar viņu tieši no cilvēciskās puses? Vai uzreiz ir skaidrs, ka ar tevi runā ilgu un spožu NHL karjeru aizvadījis vārtsargs, vai tomēr ikdienā tā ir saruna līdzīgs ar līdzīgu, kurā viens ieklausās otrā?
Nē, nē, tas NHL nespēlē nekādu lomu šeit. Jā, Irbe var pastāstīt par savu pieredzi vai kādus stāstus no tiem laikiem, bet viņš nekad pats ar to neizcelsies un neliks nevienam sejā. Viņa pieredzi un gudrību var sajust tieši stāstītajā par hokeja detaļām un tehniskajām niansēm, kamēr viņš kā cilvēks ir ļoti foršs, liela un patīkama personība, un man tas ir pagodinājums, ka varu būt pasaules čempionātā kopā ar viņu.

Vēl noslēgumā jautājums - arī PČ2023 laikā aktuāls bija vārtsargu jautājums, sanāca, ka beigās principā spēlēja tikai Šilovs, un īpaši tika izcelta vārtsargu kolektīva vienotība un atbalsts cits citam arī tad, kad bija izteikts pamatvārtsargs. Neaicinu salīdzināt, bet varbūt vari paraksturot, kāds jums ar Kristeru un Elvi ir savstarpējais noskaņojums izlases nometnē?
Par pagājušo gadu patiešām nevaru neko teikt, jo nebija klāt, bet šogad tā mūsu savstarpējā ķīmija - tas ir kaut kas unikāls. Visi cits citu atbalstām. Jā, saprotam, kādas ir mūsu lomas komandā, bet tajā pašā laikā atbalstām cits citu, kā vien varam, jo situācijas var izvērsties jebkādas, un, kamēr kāds ir uz viļņa, tikmēr tas ir jāizmanto, un mēs vienkārši atbalstam cits citu un ejam no spēles uz spēli.

Pret Kazahstānu, kad Gudļevskis atvairīja izgājienu viens pret vienu beigās, paskatījos uz izlases soliņu - šķiet, arēnā nevienam nebija platāka smaida kā Elvim tobrīd.
Jā, Elvis ir lielisks. Ļoti liels prieks, ka viņš ir izlasē, es pats personīgi esmu pateicīgs, ka varu būt kopā ar viņu šeit. Lietas, ko viņš pastāsta, veids, kā mēs aprunājamies - tā ir unikāla iespēja, ko jebkurš vēlētos. Elvis ir lielākais atbalstītājs man un Kristeram, un tieši tāpat mēs esam viņa lielākie atbalstītāji.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

  +2 [+] [-]

, 2024-05-15 13:42, pirms 3 nedēļām
Prieks, ka vienmēr mūsu vārtu vīri stāv viens par otru un atbalsta! Cerams, ka arī Vītols spēs ko no šī visa paņemt nākamajām sezonām.

  +1 [+] [-]

, 2024-05-15 13:46, pirms 3 nedēļām
Cricbo rakstīja: Prieks, ka vienmēr mūsu vārtu vīri stāv viens par otru un atbalsta! Cerams, ka arī Vītols spēs ko no šī visa paņemt nākamajām sezonām.
Vienmēr tā nav bijis. Skudra savulaik noskauda, tāpat Jaņis Gorkins apvainojās.

     [+] [-]

, 2024-05-15 15:48, pirms 2 nedēļām
Gaidu komentārus, ka tie ir meli un tikai pielīšana Elvim

     [+] [-]

, 2024-05-15 15:52, pirms 2 nedēļām
apbrīnojami, kā "narciss" var būt tik labs atbalstītājs un sarunu biedrs

     [+] [-]

, 2024-05-15 15:54, pirms 2 nedēļām
Geralt of Rivia rakstīja: Gaidu komentārus, ka tie ir meli un tikai pielīšana Elvim
nē, nē, Elvis ir viltīgs shēmotājs, psihopāts un kaļ ļaunus plānus aizsegā, māna gan Gudi, gan Vītolu, un šantažē Irbi