Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Vācija pirms spēles pret Latviju lielāko uzmanību pievērš aizsardzībai

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Vācija pirms spēles pret Latviju lielāko uzmanību pievērš aizsardzībai
Vācijas izlase ar treneriem. Foto: Imago Images/Scanpix

LETA. Otrdienas treniņā Ostravā Vācijas izlase vairāk uzmanības pievērsa aizsardzībai, sarunā ar televīzijas kanāla žurnālistu otrdien pauda Vācijas valstsvienības galvenais treneris Harolds Kreiss.

Jau ziņots, ka pirmajās trijās spēlēs Ostravā Latvijas izlase papildlaikā, abas reizes uzvaras vārtus gūstot Kasparam Daugaviņam, ar 5:4 pārspēja Poliju un ar 3:2 - Franciju. Otrdien Latvija ar 2:0 apspēlēja Kazahstānu.

Vācija pirmajā spēlē ar 6:4 uzvarēja Slovākiju, bet nākamajos divos mačos piedzīvoja zaudējumus ar 1:6, atzīstot ASV un Zviedrijas pārākumu.

"Pirmdien mums bija saruna ar visu komandu, šodien - ar nelielu spēlētāju daļu," par notiekošo komandā pēc diviem zaudējumiem saka Kreiss.

"Noskaņojums treniņā ir labs, un spēlētāji bija koncentrēti. Šodien vairāk uzmanības pievērsām darbībai savā aizsardzības zonā, kāju izkustināšanai un gatavojāmies rītdienai," pēc otrdienas treniņa teica treneris.

Tiek uzsvērts, ka tagad Vācijai sākas spēles, kurās ir jāuzvar, ko apliecina arī Kreiss, apliecinot, ka "jā, tagad turnīrs mums tā īsti tikai sākas".

Uzbrucējs Dominiks Kahūns apstiprināja, ka komanda pēc zaudējumiem ir daudz runājusi, bet otrdien nolēmusi darīt visu labāko, uz ko tā ir spējīga, un kopā izbaudīt dienu.

Eksperta lomā bija pieaicināts arī ilgstoši Vācijā spēlējušais Latvijas hokejists Herberts Vasiļjevs, kurš apstiprināja, ka Latvijas izlase nav apmierināta ar uzvarām papildlaikā pirmajās divās spēlēs.

Viņš atgādināja, ka abās spēlēs latvieši bija priekšā un tika zaudējuši vārtus pašās pamatlaika beigās.

"Tas, protams, ir negatīvi, ka ir zaudēti punkti, taču viss joprojām ir pašu rokās," norādīja Vasiļjevs. "Spēle ar Vāciju noteikti būs ceļa rādītājs."

"Latvieši sevi apliecināja kā komanda, kas var atspēlēties," par šodienas pretinieci Latviju saka Kreiss. "Varbūt nevajadzēja visu atstāt uz pagarinājumu, taču tā ir komanda, kas hokeju māk spēlēt, un tajā ir labi un pieredzējuši spēlētāji."

Kahūns apliecina, ka pagājušajā gadā Vācijas izlase ir spēlējusi savu labāko hokeju, taču šogad neviens nevar būt apmierināts ar spēli.

"Protams, pret Slovākiju cīnījāmies, un viss izskatījās jauki, bet pēdējās divas spēles mēs nebijām paši savā ādā," saka uzbrucējs.

"Šodien treniņā visi bija maksimāli koncentrēti, visi azartiski slidoja, un esmu pārliecināts, ka trešdien mēs būsim pavisam savādāki," Latvijas izlasei grūtu maču solīja Kahūns.

Vasiļjevs, vaicāts, ar kādu rezultātu beigsies spēle, atbildēja, ka rezultāts būs 4:3 pagarinājumā, un "Daugaviņš iemetīs uzvaras vārtus".

B grupā trīs spēlēs deviņi punkti ir Zviedrijai, septiņi - Latvijai, pieci - Slovākijai, četri - ASV un Francijai, pa trim punktiem - Vācijai un Kazahstānai, bet Polijai ir viens punkts.

18.maijā Latvija tiksies ar Zviedriju, 19.maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21.maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.

Izmantotie resursi:
LETA

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA