Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Zīle: "Smagais priekšdarbs pirms PČ ir izdarīts, tagad sākas patīkamā daļa"

Rolands Eliņš

Zīle: "Smagais priekšdarbs pirms PČ ir izdarīts, tagad sākas patīkamā daļa"
Kristaps Zīle un Jānis Jaks. Foto: LHF

Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kristaps Zīle pēc rīta treniņa Ostravā, gatavojoties pasaules čempionāta atklāšanas spēlei (šovakar 17:20 pret Poliju), sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par pozitīvo noskaņojumu izlases nometnē, kā arī ieskicēja, ar ko jārēķinās spēlē pret Polijas izlasi.

"Noskaņojums ir ļoti labs," par gaidāmo čempionāta sākumu teica Kristaps Zīle. "Šodien treniņā arī bija uzreiz tādas patīkamas emocijas, džeki nedaudz pagrūstījās un pasitās, iedeva nedaudz uguntiņu."

"Sajūtas ir kā pirms katra čempionāta - smagais priekšdarbs ir izdarīts, tagad palikusi patīkamā daļa, spēles un intriga," turpināja Latvijas izlases aizsargs. "Iesim un darīsim visu, kas mūsu spēkos."

Latvijas izlase turnīru sāks ar maču pret Polijas valstsvienību, kurai šī ir atgriešanās elites divīzijā. "Lielāka sapulce par pretiniekiem un informāciju par viņiem mums šodien vēl priekšā," paskaidroja Zīle. "Pagaidām izgājām cauri tikai viņu vairākumam. Taču noteikti, ka katrs pretinieks ir jānovērtē un jābūt gataviem uz 100% šajā spēlē."

Latvijas izlase būs spēles izteikta favorīte, kas pasaules čempionāta līmeņa mačos nemaz nav tik biežs gadījums, taču Zīle norādīja, ka tas nekādi neiespaido komandas gatavošanos spēlei: "Mēs par to nedomājam, mums tas nav svarīgi. Hokejā ir bieži pierādījies, ka tajā var notikt visādi brīnumi, tāpēc mēs neskatāmies, kurš uz papīra ir spēcīgāks vai vājāks."

Zīle šovakar spēlēs pret vienu no saviem komandas biedriem Čehijas "Litvinov" komandā, ko pārstāv arī cits Latvijas izlases spēlētājs Jānis Jaks - poļu uzbrucēju Pavelu Zigmuntu. 24 gadus vecais Zigmunts "Litvinov" sastāvā spēlē jau piecus gadus un ir viens no retajiem leģionāriem pašreizējā Polijas izlases sastāvā.

"Vai tagad pirms spēles pavelkam viens otru uz zobu? Nē, tā īsti nē," pasmējās Zīle. "Vakar parunājāmies, tīri tikai novēlot veiksmi turnīrā. Bet, protams, ka būs interesanti izlases sastāvā spēlēt pret kādu, ar ko spēlē kopā visas sezonas garuma klubā."

"Bet lieta, par ko esmu drošs, ir tā, ka Polijas hokejisti šovakar skries un sitīsies, jo viņiem radusies iespēja spēlēt elitē pēc ļoti ilga pārtraukuma, un nešaubos, ka viņu motivācija ir ļoti augstā līmenī. No viņu puses jāgaida liela neatlaidība un vēlme uzvarēt par katru cenu. Tieši tāda pati vēlme gan ir arī mums," sacīja Zīle.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
KSENUKAI prognožu spēle
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS
Vēro PČ hokejā tiešraides iepirkšanās centrā OLIMPIA

     [+] [-]

, 2024-05-11 20:30, pirms 3 nedēļām
Jā, šodien bija ļoti patīkama spēle pret Poļiem.