Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.

Pārbūves procesā esošā Sanhosē "Sharks" šajā sezonā uzvarēja tikai 19 no 82 spēlēm un ierindojās pēdējā vietā. Neskaitot spēles, kas noslēdzās bullīšos, "Sharks" guva par 147 vārtiem mazāk nekā pretinieku komandas, un tas kļuva par sliktāko rezultātu NHL kopš 1994. gada.

Sanhosē 18 spēlēs ielaida vismaz sešus vārtus, kamēr vidēji spēlē gūto vārtu rādītājs bija zemākais komandas pastāvēšanas vēsturē. Haizivis bez izslēgšanas spēlēm palika piekto sezonu pēc kārtas.

57 gadus vecais Deivids Kvins par "Sharks" galveno treneri kļuva 2022. gada vasarā – drīz pēc tam, kad par komandas ģenerālmenedžeri kļuva Maiks Grīrs, kurš tagad pieņēmis lēmumu par šķiršanos no trenera. Kvina divās sezonās Sanhosē iekrāja bilanci 41-98-25.

Sezonas noslēgšana pēdējā vietā "Sharks" dod vislabākās izredzes drafta loterijā – 25,5% iespēja tikt pie pirmās izvēles. Galvenais drafta favorīts ir Maklins Selebrīni. Kanādietis savulaik pārstāvējis "Sharks" junioru programmu, jo viņa tēvs strādā NBA klubā Goldensteitas "Warriors".

Kvina līgumā ar "Sharks" bija atlikusi viena sezona.

Kvins bijis Amerikas Savienoto Valstu galvenais treneris 2022. un 2023. gada pasaules čempionātos, kā arī 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/nhl/sharks-fire-...