Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā

Agris Suveizda

Saikne ar Abramoviču maksā "Vitesse" 18 punktus un pirmo izlidošanu 35 gadu laikā
"Vitesse" pret PSV. Foto: imago/Pro Shots/Scanpix

Nīderlandes Karaliskās futbola asociācijas (KNVB) neatkarīga licencēšanas komiteja pieņēmusi lēmumu atņemt 18 punktus Eredivisie pastarītei Arnemas "Vitesse", kas tādējādi garantējusi augstākās līgas pamešanu.

Asociācijas un līgas paziņojumā sacīts, ka "Vitesse" atkārtoti nav izpildījusi licencēšanas prasības un ka tik bargs sods piespriests pārkāpuma nopietnības dēļ – klubs tostarp esot norādījis nepareizu informāciju, kas ietekmējusi izmeklēšanu par sankciju iespējamu pārkāpšanu.

Lai gan paziņojumā sīkāka informācija netiek izpausta, nojaušams, ka runa ir par kluba saikni ar Krievijas oligarhu un bijušo Londonas "Chelsea" īpašnieku Romanu Abramoviču, kuram kontrole Arnemas klubā bijusi arī pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā un starptautisku sankciju noteikšanas, kas šādu kontroli liedza.

Vēl pirms bargā soda "Vitesse" atradās augstākās līgas pēdējā vietā un ar 17 punktiem četras kārtas līdz sezonas beigām no pārspēļu zonas atpalika par septiņiem punktiem, bet pēc asociācijas lēmuma klubam nu ir ar mīnus vienu punktu tabulā un bez izredzēm izvairīties no izkrišanas līgu zemāk. Augstākajā divīzijā "Vitesse" spēlē kopš 1989. gada.

Izmantotie resursi:
https://eredivisie.nl/nieuws/vitess...
https://www.theguardian.com/footbal...

     [+] [-]

, 2024-04-22 17:56, pirms 2 nedēļām
Mēs te galvu saķeram, ja naudas problēmas rodas kādam no Virslīgas klubiem, bet te Nīderlandes augstākās līgas klubam ir problēmas.

     [+] [-]

, 2024-04-22 18:03, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Mēs te galvu saķeram, ja naudas problēmas rodas kādam no Virslīgas klubiem, bet te Nīderlandes augstākās līgas klubam ir problēmas.
Visās līgas ik pa laikam saskarās ar algas problemām, varbūt ne gluži premjerlīga, bet tā pati bundeslīga vai Itālijas līga!

     [+] [-]

, 2024-04-22 21:22, pirms 2 nedēļām
Ambrē rakstīja: Mēs te galvu saķeram, ja naudas problēmas rodas kādam no Virslīgas klubiem, bet te Nīderlandes augstākās līgas klubam ir problēmas.
Šajā rakstā jau tā kā nebūtu pieminētas naudas problēmas, bet gan likumu neievērošana, manuprāt.