Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Mančestras "City" pārstāvošie Fodens un Šo ir atzīti par Anglijas gada futbolistiem

Mančestras "City" pārstāvošie Fodens un Šo ir atzīti par Anglijas gada futbolistiem
Fils Foudens. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AP. Anglijas premjerlīgas kluba Mančestras "City" uzbrucējs Fils Fodens ir atzīts par Anglijas gada futbolistu, bet šī paša kluba uzbrucēja Kadidža Šo - par Anglijas gada futbolisti.

Fodenam balva tiek piešķirta pēc līdz šim 16 premjerlīgas sezonā gūtiem vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm visos turnīros.

Fodens balsojumā saņēma 42% balsu, pārspējot otrās vietas ieguvēju Deklanu Raisu no Londonas "Arsenal" un komandasbiedru Rodri.

"Es cenšos spēlēt tik labi, cik varu, katru dienu, un tas ir veids, kādā treneris un mani kolēģi laukumā vienmēr cenšas kļūt labāki," sacīja Fodens. "Tagad esmu koncentrējies uz centieniem pabeigt sezonu pēc iespējas labāk un palīdzēt "City" izcīnīt vairāk uzvarētāju trofeju."

Balvu, ko piešķir Futbola žurnālistu asociācija, trijos no pēdējiem četriem gadiem ir ieguvuši "City" spēlētāji. Pagājušajā gadā to ieguva Ērlings Holanns, bet 2021.gadā - Rubens Diass.

Pirmo reizi balva tika piešķirta 1948.gadā, kad to ieguva Anglijas futbola leģenda Stenlijs Metjūss.

Jamaikā dzimusī Šo ir otrā "City" spēlētāja, kura ir ieguvusi šo balvu. 2019.gadā to saņēma Ņikita Perisa.

Tā ir otrā reize piecu gadu laikā, kad "City" futbolisti uzvar abās kategorijās, 2019.gadā balvu vīriešu konkurencē iegūstot Rahīmam Stērlingam.

Jamaikas izlases futboliste Šo, kura šosezon 18 līgas spēlēs ir guvusi 21 vārtus, sakrāja 53% balsu un pārspēja Londonas "Chelsea" pārstāvi Lorēnu Džeimsu. Trešo un ceturto vietu ieguva "City" futbolistes Aleksa Grīnvuda un Jui Hasegava.

Izmantotie resursi:
LETA


Arne Slots. Foto: AP/Scanpix
1

Slots apstiprina kļūšanu par Klopa pēcteci ''Liverpool'' trenera amatā

Par nākamo Anglijas Premjerlīgas komandas ''Liverpool'' galveno treneri plāno kļūt līdzšinējais ''Feyenoord'' speciālists Arne Slots. To viņš šodien apstiprinājis pats. Kopā ar ''Feyenoord'' Slots kļuvis par Nīderlandes čempionu un kausa ieguvēju.
Edersons un Peps Gvardiola. Foto: AP/Scanpix
1

"Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs Premjerlīgas titulspēli un kausa finālu

LETA--AP. Anglijas čempionvienības un pašreizējās līderes "Manchester City" pamatvārtsargs Edersons izlaidīs sezonas izšķirošās spēles - svētdienas pēdējo kārtu Premjerlīgā, kurā izšķirsies titula liktenis, un arī 25. maijā paredzēto kausa finālu pret "Manchester United".
Kouls Pālmers. Foto: AFP/Scanpix
3

"Chelsea" pakāpjas uz Eirokausu zonu, "Manchester United" pārspēj Ņūkāslu

Anglijas Premjerlīgā futbolā aizvadītas arī abas atlikušās pārceltās spēles. Londonas "Chelsea" ar 2:1 uzvarēja Braitonā, bet "Manchester United" mājās ar 3:2 apspēlēja Ņūkāslas "United".