Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Sākusies pieteikšanās hokeja videospēles NHL23 starptautiskajam komandu 3v3 turnīram

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Biedrība ''LatGaming'' informē, ka no pirmdienas, 24. jūlija, ir iespējams pieteikties starptautiskajam hokeja esporta turnīram ''NHL23''. Šis būs Latvijas līdz šim lielākais spēles NHL23 komandu turnīrs, kas tiks aizvadīts ar crossplay spēles režīmu starp "Xbox" un "Playstation" konsolēm, informē biedrības "LatGaming" vadītājs Artūrs Kovaļenko.

Videospēļu izstrādātāja "EA Sports" radītās videospēles "NHL23" spēles režīms, kas plašāk pazīstams kā EASHL, sniedz brīnišķīgu iespēju kļūt par virtuālā hokeja zvaigzni un izveidot savu “spēlētāju”, un veidot savu sporta komandu. Tāpēc to var spēlēt ikviens, neatkarīgi no vecuma un dzimuma.

Turnīra formāts būs vienkāršs - tiešsaistē, kur spēlētāji varēs sacensties savas mājas komfortā. Spēles laikā uz laukuma ir divas komandas, un katrs spēlētājs kontrolē tikai vienu - savu spēlētāju (arī vārtsargu).

“Pēc divu iepriekšējo turnīru (EASHL spēles režīmā) veiksmīgās norises sapratām, ka ir jādodas tālāk un jāceļ latiņa Eiropas līmenī. Tāpēc šim gatavojāmies rūpīgi, un tiešām esam entuziasma pilni, lai sarīkotu šāda veida turnīru. Esam uzrunājuši slovāku RNM līgu, kas arī ar nepacietību gaida šāda mēroga turnīra atklāšanu. Esam veikuši sava veida apzinātu informācijas noplūdi somu Discord serveros, un tā tika uzņemta tikai pozitīvi. Šis tiešām būs kaut kas nebijis un nepieredzēts,” saka Artūrs Kovaļenko.

Pieteikšanās turnīram iespējama visos biedrības "LatGaming" sociālajos tīklos brīvā formā. Turnīra norise paredzēta "LatGaming Discord" serverī, kur notiks pilnīgi visa komunikācija ar un starp spēlētājiem. Serverim var pievienoties, atverot “invite” saites, kas atrodamas biedrības "LatGaming" sociālajos tīklos "Facebook" un "Instagram". Pieteikties var līdz 30. jūlija plkst. 23.00.

“Iepriekšējais turnīrs, ko rīkojām, tika aizvadīts pasaules čempionāta hokejā pēcgaršās, kurā, kā atceramies, Latvijas hokeja izlase izcīnīja bronzas medaļas. Uz šī viļņa daudzi pacēla savas pultis, un turnīrs izvērtās īpaši veiksmīgs tieši jauno spēlētāju skaita pieplūdumā, kas tikai apstiprina faktu, ka Latvijā spēlē e-sportu un it sevišķi hokeju,” stāsta "LatGaming" turnīru vadītājs un e-sportists Rojs Erdmanis.

Informāciju sagatavoja:
Biedrība LatGaming

     [+] [-]

, 2023-07-24 08:59, pirms 10 mēnešiem
Šis gan patīkams pārsteigums, ka latvieši pat šādu spēli spēj padarīt par pasākumu, lai izdodas, iziet ārpus Latvijas rāmjiem. Atceros laikus, kad uz datora spēlēju šo spēli