Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām

Rolands Eliņš

Eirolīgā sāksies "play-off": "Real" un "Panathinaikos" pret pārspēļu uzvarētājām
Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Šovakar ULEB Eirolīgā sāksies ceturtdaļfinālu izspēle. Madrides "Real" cīnīsies pret citu Spānijas komandu "Baskonia", kamēr "Panathinaikos" uzņems Telavivas "Maccabi".

Eirolīgas "Final Four" izspēle šosezon paredzēta Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, kas kļūs par pirmo pilsētu, kas Eirolīgas finālspēles uzņēmusi trīsreiz. Iepriekš Berlīne to darīja 2009. un 2016. gadā.

Berlīnes ALBA komanda no "Final Four" gan palika ļoti tālu, regulāro sezonu pabeidzot pārliecinošā pēdējā vietā, tāpat izslēgšanas spēlēm nekvalificējās Minhenes "Bayern" (15. vieta līgā).

Eirolīgā šosezon bija jauns formāts, kas paredzēja, ka pēc regulārās sezonas beigām "play-off" kvalificējas tikai sešas komandas, kamēr 7.-10. vieta piedalās pārspēlēs pēc NBA jaunā parauga.

Pārspēlēm kvalificējās arī Riharda Lomaža pārstāvēta un Lukas Banki vadītā "Virtus", kas uzvarēja pirmajā mačā, bet izšķirošajā cīņā tomēr piekāpās "Baskonia". Līdz ar to beigās sanāca tā, ka pārspēles šoreiz neko nemainīja - izslēgšanas spēlēm tāpat kvalificējās regulārās sezonas 7. vietas ieguvēja "Maccabi" un 8. vietas ieguvēja "Baskonia".

Abas šīs komandas aizvadīs spēles jau šovakar, sākot ceturtdaļfināla sērijas, kas risināsies līdz trim uzvarām. "Baskonia" sagaida cīņas pret iepriekšējās sezonas čempioni Madrides "Real", pirmā spēle šovakar plkst. 22.00, kamēr "Maccabi" ar spēli plkst. 20:30 sāks sēriju pret "Panathinaikos".

Eirolīgā šosezon atšķirība starp 2. vietas ieguvēju "Panathinaikos" un 7. vietas īpašnieci "Maccabi" bija neliela - abas komandas blīvajā turnīra tabulā šķīra tikai trīs uzvaras. Savukārt cits stāsts ir par Madrides "Real", regulārās sezonas uzvarētāju, kas zaudēja tikai septiņās spēlēs.

Jāatzīmē, ka "Baskonia" šosezon sekmīgāk spēlējusi Eirolīgā nekā vietējā čempionātā Spānijā, kur ar bilanci 16-14 ieņem devīto vietu un balansē uz "play-off" robežas. Tikmēr Madride ACB līgā tikusi pie 25 uzvarām 30 spēlēs. Abas komandas Eirolīgā tikās jau visnotaļ nesen, un 5. aprīļa mačā "Baskonia" bija pārāka ar 95:91, 35 punktus iemetot Markusam Hovardam.

Savukārt otrā šodienas mačā stāsts būs par to, ka tiksies divas komandas, kas sen nav cietušas zaudējuma sāpes. "Panathinaikos" uzvarējusi desmit spēlēs pēc kārtas, kamēr "Maccabi" ir septiņi panākumi pēc kārtas.

Spēli Spānijā starp "Real" un "Baskonia" tiesās arī Latvijas arbitrs Oļegs Latiševs.

Eirolīgas ceturtdaļfinālu pāri

Komandas1. spēle
Panathinaikos-Maccabi23.04 20:30
Real-Baskonia23.04 22:00
Monaco-Fenerbahce24.04 20:00
Barcelona-Olympiacos24.04 22:00

Izmantotie resursi:
https://www.euroleaguebasketball.ne...

     [+] [-]

, 2024-04-23 19:36, pirms 2 nedēļām
Par Real un Maccabi.
Par Maccabi, jo besī tās turku narciss. Bet par Real, jo viņi šogad ir topā!