Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:213, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Martini

Hanteles cena ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Treniņu režīms nav viens no tiem

Hanteles cena ir atkarīga no vairākiem faktoriem. Treniņu režīms nav viens no tiem
https://pixabay.com/photos/dumbbell-sports-weights-1966704/


Gan jau visi sporta zāles mīļotāji ir pieredzējuši, ka efektīvam treniņam dažreiz nepieciešams pirkt papildus ekipējumu. Katrai muskuļu grupai ir visefektīvākie instrumenti, kā tos uzturēt tonusā. Tāpēc laiks, kas pavadīts sporta veikalā dažreiz sacenšās ar laiku, kas tiek pavadīts nodarbojoties ar pašu sportu. Tāds sporta t-krekls, šāds svaru stienis, piemēroti sporta apavi. Tas viss šķiet tik nogurdinošs process, ka, dažreiz, pat vismotivētākie atlēti atgriežas pie treniņu pirmssākumiem. Vecās, labās hanteles nekad nepieviļ, lai vai kāds treniņš būtu paredzēts. Hanteles cena ir atkarīga no vairākiem faktoriem, bet tās ir universāls instruments. It īpaši, ja izvēlas pareizās.

Hanteles ar regulējamu svaru. Hanteļu komplekts. Dzelzs hanteles. Iespējas ir nebeidzamas.

Izvēlēties pareizās hanteles, kas noder gan mājas treniņiem, gan sporta zālei, dažreiz mēdz sagādāt galvas sāpes. Un arī hanteles cena bieži vien ir svarīgs faktors. Bet jāatcerās, ka viens kārtīgs un kvalitatīvs hanteļu komplekts parasti kalpo gadiem, ja ne gadu desmitiem ilgi. Ar tām var veikt vingrojumus gandrīz jebkurām muskuļu grupām un tas ir visai daudzpusīgs atlēta partneris. Klasiskie bicepsu treniņi nebūt neizsmeļ šīs brīnišķīgās sporta preces pielietojumu. Tricepsi, muguras muskuļi, iegurņa muskuļi un pat kāju muskuļi. Ar hantelēm var trenēt praktiski jebkuru muskuļu grupu.

Hanteles cena ir pēdējais uz ko vajadzētu koncentrēties.

Pastāv teiciens, ka nedrīkst taupīt naudu uz divām lietām - apaviem un matraci. Ja neesi vienā, tad noteikti esi otrā. Veselīga dzīvesveida piekritējiem šis teiciens attiecas arī uz hantelēm. Jo, lai vai kādi treniņi būtu paredzēti nākotnē un, lai vai priekš kā būtu jatrenējas… Kvalitatīvas hanteles nekad nebūs lieks priekšmets jebkura atlēta arsenālā. Ne par velti hanteles ir populāras atlētu rindās no senas pagātnes, kur to gaitas sportistu rokās aizsākās jau pirms mūsu ēras. Ar kādām hantelēm turpināsi šo trendu Tu?


Foto: Mareks Gaļinovskis (FotoManLV)

Noderīgi ieteikumi un iedvesmas deva tiem, kuri sporto

Tu ikdienā aktīvi sporto vai grasies sākt to darīt? Tad esi īstajā vietā! Šeit esam apkopojuši gan noderīgus rakstus par veselību, ekipējumu, uzturu, gan arī saturu, kas varētu Tevi iedvesmot.
No kreisās: Aleksejs Ivaškins un Artjoms Rekuņenko. Foto no sportistu privātā arhīva.

Rekuņenko un Ivaškinam panākumi prestižajā "Spartan race" šķēršļu skrējienā

Ar panākumiem, izcīnot uzvaras un citas godalgas vecuma grupās, no Lielbritānijā notikušā prestižā “Spartan race” šķēršļu skrējiena atgriezušies Latvijas vadošie šī sporta veida pārstāvji Artjoms Rekuņenko un Aleksejs Ivaškins.
Ukraiņu skrējiena dalībnieki kopā ar organizatoru Jāni Avotiņu (otrais no kreisās). Foto: "Patria race".

Ar jauniem uzvarētājiem un ukraiņu skrējienu aizvadīts "Patria race" 2. posms Ozolniekos

Svētdien, 12. maijā, Ozolniekos ar vairāk nekā 200 dalībniekiem no Latvijas un Lietuvas dažādās distancēs tika aizvadīts populārā šķēršļu skrējiena “Patria race” šīs sezonas otrais posms, par uzvarētājiem kļūstot Andim Saknem un lietuvietei Diānai Verikaitei, bet otrās vietas ieguvējai Kristīnei Vāverei esot labākajai Latvijas sieviešu vidū.