Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

“Lekrings” dodas izbraukumā uz Tallinu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lekrings” dodas izbraukumā uz Tallinu
Tallinas "Sparta", foto: A.Vēze (FK NND)

Latvijas-Igaunijas sieviešu florbola līgā šodien bija ieplānotas divas spēles, taču tiks aizvadīta tikai viena, Cēsu “Lekringam” braucot uz divu dienu izbraukumu, lai sacenstos ar Tallinas “Sparta”.

“Sparta Tallinn”- “Lekrings” (pulksten 17:00 Tallinā)

Abām komandām šī ir ļoti svarīga cīņa par iekļūšanu labāko komandu kvartetā un spēlēšanu izslēgšanas turnīrā. Igaunijas galvaspilsētas komanda pašlaik ar astoņiem punktiem 12 spēles atrodas pēdējā sestajā vietā, taču, nopelnot sešus punktus šajā nedēļas nogalē pret Cēsu komandu, igaunietes atgrieztu cīņā par play-off. Komanda gan ir piedzīvojusi zaudējumus pēdējās piecās spēles, no kurām gan divi bija pret Latvijas čempionēm “Rubeni” un viens pret spēcīgo NND/RJTC. Ļoti sāpīgs bija 1:3 zaudējumus pagājušajā nedēļā mājās pret otru igauņu komandu Tartu EMU. Vienīgos vārtus komandai piecas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Sirli Nellis, kura ar 10 (8+2) punktiem ir otrā rezultatīvākā vienībā un labākā vārtu guvēja. Vairāk punktu ir vienīgi Merli Suvari (3+11), bet desmit punktus sasniegusi arī Mona Lisa Lusti (7+3). Suvari apvienotajā čempionātā karjerā guvusi 95 punktus un, labojot pērn iespēto 18 punktu sezonu, var sasniegt arī apaļos simts.

“Lekrings” tostarp ar 13 punktiem 11 spēlēs pašlaik ieņem trešo vietu, bez izredzēm izjaukt līderu duetu. Tajā pašā laikā komanda var ne tikai zaudēt savu pašreizējo pozīciju, bet palikt arī ārpus izslēgšanas spēļu zonas, tādēļ izbraukums uz Igauniju ir ļoti svarīgs. Ļoti vērtīga bija uzvara papildlaikā iepriekšējā spēlē Ķekavā, bet nākamie četri mači komandai paredzēti tieši ar komandām un Igaunijas – pēc divām spēlēm Tallinā cēsnieces jau savās mājās uzņems gan Tartu EMU, gan atkal “Spartu”. Ķekavā lieliska bija Luīze Raseiceva, kura vispirms panāca izlīdiznājumu, bet papildlaikā noformēja komandai uzvaru, pašai tiekot pie trešā vārtu guvuma. Līdz ar to florboliste atguvusi iepriekšējo sezonu rezultativitīti, šosezon iekrājot jau 18 (10+8) punktus, strauji tuvojoties kluba šīs sezonas uzbrukuma līderei Džeinai Eglītei, kurai 20 (10+10) punkti. Trešā rezultatīvākā ir Katrīna Dārta Kārkliņa, kuras rēķinā vien 10 (8+2) punkti.

Abām vienībām šī būs vien otrā no četrām ieplānotajām savstarpējām spēlēm. Sezonas ievadā “Lekrings” savās mājās piektajā minūtē nonāca 0:2 iedzinējos, taču prata sakārtot savu sniegumu, tiekot pie gana pārliecinošas 11:5 uzvaras. Teicams mačs padevās Eglītei, kurai trīs vārtu guvumi un četras piespēles, kamēr Evelīnai Barkai 3+1. Igaunietēm Lusti guva vienus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Rīt komandas tiksies atkārtoti.