Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

TTT pirms Eirolīgas kvalifikācijas pārbaudīs spēkus turnīrā Polijā

TTT pirms Eirolīgas kvalifikācijas pārbaudīs spēkus turnīrā Polijā
Mārtiņš Gulbis. Foto: TTT Rīga

Šajā nedēļas nogalē “TTT-Rīga” dosies nedēļu garā izbraukumā, lai piedalītos turnīrā Polijā un aizvadītu pirmo FIBA Eirolīgas kvalifikācijas spēli Rumānijā.

No 16. līdz 17. septembrim “MOSiR” arēnā Ļubļinā, Polijā risināsies pirmssezonas basketbola turnīrs “DRS Cup 2023”, kurā līdzās “TTT-Rīga” piedalīsies vēl trīs basketbola komandas. Mājinieces – “Polski Cukier AZS UMCS Lublin” – ir Eirolīgas dalībnieces, “CSM CSU Constanta” ir viešņas no Rumānijas, kas jaunajā sezonā cīnīsies Eiropas Kausā, savukārt “Enea AZS Politechnika Poznań” ir Polijas tradīcijām bagātākā un senākā valsts sieviešu augstākās līgas basketbola komanda.

Ļubļinā rīdzinieces aizvadīs divas spēles. Sestdien, 16. septembrī, plkst. 19.30 “TTT-Rīga” tiksies ar “Polski Cukier AZS UMCS Lublin”, bet svētdien, 17. septembrī, plkst. 14.30 mērosies spēkiem ar “Enea AZS Politechnika Poznań”.

No Polijas “TTT” komanda ceļos uz Rumānijas pilsētu Sfintu George, kur trešdien, 20. septembrī, plkst. 19.00 “Sepsi” arēnā aizvadīs pirmo Eirolīgas kvalifikācijas spēli pret “ACS Sepsi-SIC” vienību.

“ACS Sepsi-SIC” komanda ir septiņkārtēja valsts čempione un astoņkārtēja Rumānijas kausa ieguvēja. 2022./2023. gada sezonā Eiropas Kausā galvenā trenera Zorana Mikesa (Zoran Mikes) vadītā vienība savā grupā izcīnīja pirmo vietu, bet izslēgšanas spēlēs nepārvarēja astotdaļfināla slieksni. Šobrīd “TTT-Rīga” Eirolīgas kvalifikācijas pretiniece nopietni bruņojas jaunajai sezonai. Rumāņu klubs tikko paziņojis par Serbijas izlases dalībnieces Mašas Jankovičas (Maša Janković) parakstīšanu, kura ir nu jau septītā ārzemju spēlētāja, kas aizstāvēs Rumānijas komandas krāsas. Sastāvā palikušas trīs viesspēlētājas no aizvadītās sezonas – ungāriete Līvija Gerebena (Lívia Gereben) un divas no komandas līderēm – beļģiete Betija Mununga (Bethy Mununga) un bulgāriete Borislava Hristova (Borislava Hristova). Jauni līgumi parakstīti ar jau pieminēto Mašu Jankoviču, zviedrieti Elenu Nīstromu (Ellen Nyström), kā arī ar divām amerikānietēm – Čelsiju Nelsoni (Chelsea Nelson) un Morganu Grīnu (Morgan Green). Pārējo komandu veido vietējās spēlētājas.

“TTT-Rīga” ģenerālmenedžeris Juris Kalniņš norāda, ka “mūsu komanda ir aizvadījusi kvalitatīvu sagatavošanās ciklu, ieskaitot vairākas draudzības spēles. Šobrīd komandas galvenais mērķis ir kvalificēties Eirolīgai un tam tiek veltīta visa enerģija”.

Eirolīgas kvalifikācijas otra spēle notiks trešdien, 27. septembrī, plkst. 19.00 “Rimi” Olimpiskajā centrā Rīgā. Tā būs jaunās sezonas pirmā “TTT-Rīga” mājas spēle, un, tā kā cīņa solās būt sīva, īpaši svarīgs būs līdzjutēju atbalsts!

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša/“TTT-Rīga”


TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.