Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Valmieras kapteinis Balodis: "Koncentrējamies futbolam – tam, ko varam ietekmēt"

Agris Suveizda

Valmieras kapteinis Balodis: "Koncentrējamies futbolam – tam, ko varam ietekmēt"
Dāvis Ošs un Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Latvijas ceturtā spēcīgākā futbola komanda "Valmiera" vakar kārtējo reizi atņēma punktus naudīgajiem Rīgas klubiem, "Skonto" stadionā atspēlējoties pret "Riga" (1:1), taču arī saņēma vēl vienu nepatīkamu ziņu no kabinetiem – iepriekš zaudējusi trīs punktus Virslīgā, "Valmiera" nu arī palikusi bez Eirokausu ceļazīmes, nodokļu parādu dēļ neizpildot licencēšanas prasības.

Federācija par "Valmierai" nepiešķirto Eirokausu licenci paziņoja pirmā puslaika vidū, un komanda mača laikā par to nekā nezināja – galvenais treneris Jurģis Kalns preses konferencē sacīja, ka jaunumus pēc spēles uzzinājis no vārtsarga Dāvja Oša, bet kapteinis Daniels Balodis – intervijas laikā. Pirmā reakcija – izmisīgs jautājums, vai par licenci vēl varēs pacīnīties. "Protams, ka tas viss nav patīkami, bet kā komanda, kā spēlētāji visi esam treniņos, visi esam spēlēs un cenšamies nedomāt par ārpuslietām. Koncentrējamies tikai futbolam, bet par to, ko nevaram ietekmēt, nedomājam," centra aizsargs sacīja portālam Sportacentrs.com.

Valmieriešu pašreiz galvenā problēma ir nodokļu parāds, bet pret spēlētājiem, kā punktu atņemšanas paziņojumā jau rakstīja LFF, saistības esot dzēstas: "Jā, tā ir taisnība." Balodis arī apstiprināja, ka uz vienu treniņu komanda patiešām neesot ieradusies un ir bijušas kaut kādas runas un domas par spēļu boikotu, taču tās netika realizētas un vairs arī nav aktuālas. "Situācijas varbūt ir bijušas, bet tagad tas tā vairs nav – par ko tādu vairs nedomājam. Mums pretenziju vairs nav, koncentrējamies futbolam – lai arī kādi nebūtu apkārtējie apstākļi, mēs tomēr esam futbolisti. Visa šī situācija varbūt pat nostiprinājusi mūsu komandas garu un varbūt iedod kādas dusmas, ar kurām mēģināsim atgūt tos trīs punktus. Spēles ir ik pēc trim četrām dienām, nemaz nav laika domāt par citām lietām. Ja mums būtu slikts mikroklimats, šādas kvalitātes spēli mēs neaizvadītu – cepuri nost visiem čaļiem."

Interesanti, ka federācijas mājaslapā esošajā vienības pieteikumā Balodim pretī norādīts amatiera statuss: "Pirmā dzirdēšana! Nē, tā noteikti nav – man noteikti ir profesionāļa līgums. Tai jābūt kādai kļūdai." Jūnijā Balodim apritēs 26 gadu, un viņam vēl ir līgums līdz sezonas beigām. Vaicāts, vai visas šīs situācijas dēļ vasarā varētu pamest klubu, Balodis atgādināja, ka karjeras izaugsmi vēlas vienmēr: "Tādas domas esmu apsvēris vienmēr. Redzēsim."

"Valmiera" pret RFS un "Riga" sezonu bija sākusi ar trim uzvarām. Par spīti šai lieliskajai bilancei un neizmantotajām iespējām gan spēles sākumā pie 0:0, gan izskaņā 1:1, Balodis iznākumu nenožēlo un to neuzskata par tikai neizšķirtu: "Domāju, ka tas noteikti ir viens iegūts punkts – pret "Riga" izbraukumā noteikti tas ir iegūts punkts. Spēle bija ļoti laba no abām pusēm, daudz pāreju no uzbrukuma aizsardzībā un otrādi – skatītājiem bija patīkams, laba līmeņa futbols." Īpaši bijis jāpieskata abi flangi: "Rīgai abas malas – gan Mankendā, gan Dašķevičs – ir tendētas uz centrējumiem, uz uzbrukumiem pa malām, uz dribliem. Pret Marko [{Regžu] ļoti uzmanīgi jāspēlē soda laukumā, jāpiesedz personāli. Viņš labi ieskrien, atbrīvojas gan uz tuvo, gan tālo stabu, labi meklē bumbu soda laukumā."

Ja pret grandiem "Valmiera" ieguvusi 10 no 12 punktiem, tad pret pārējiem sakrāti tikai 11 no 24: "Neesmu domājis, kādēļ tā sanāk. Katrai spēlei jāpieiet ar 100% atdevi – negribētu teikt, ka kādu nenovērtējam, bet jāprot ar līdzvērtīgu attieksmi pieiet katram pretiniekam. Pirmkārt, ļoti labi, ka momenti mums vispār veidojas. Pat ja tos neizmantojam vai daudz trāpām pa vārtu stabiem, tas ir labi, ka momenti ir – tātad esam uz pareizā ceļa un kādā brīdī atvērsies arī realizācija. Ir sajūta, ka čempionāts ir audzis un kļuvis stiprāks. Kā var redzēt, visas komandas ņem punktus pret visām. Domāju, ka uz zaļajiem laukumiem futbols būs vēl ātrāks un līmenis – vēl labāks." Kurš bijis lielāks pārsteigums – "Daugavpils" trešā vai "Liepājas" pēdējā vieta? "Daugavpils – vairāk skatos uz pozitīvo."

Martā Balodis jaunā izlases galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā aizvadīja pirmo puslaiku pārbaudes spēlē pret Kipru (1:1). "Pirmais iespaids? Vienā vārdā – pozitīvs. Jaunas dvesmas, jaunas emocijas – viss jauns. Pozitīva enerģija, jaunas nianses, cita pieeja – daudz jaunas informācijas, kas attīstībai nāks par labu." Nākamās spēles valstsvienība aizvadīs jūnija sākumā Baltijas kausā, vispirms pusfinālā 8. jūnijā Liepājā uzņemot Lietuvu. Nāciju līgas jaunā sezona sāksies septembrī ar cīņu Erevānā.

     [+] [-]

, 2024-05-11 17:22, pirms 3 nedēļām
Apeļacij obligat !

     [+] [-]

, 2024-05-11 17:51, pirms 3 nedēļām
Dzirdēju, ka ir interese no Čehijas par Balodi, bet ja pats riktīgi nerausies, būs kā ar Černomordiju

     [+] [-]

, 2024-05-11 21:10, pirms 3 nedēļām
Viensviensvīrs rakstīja: Dzirdēju, ka ir interese no Čehijas par Balodi, bet ja pats riktīgi nerausies, būs kā ar Černomordiju
Melnmutim viss bumbās - maksā labu algu, kaut kur rauties galīgi nav nepieciešams.