Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:373, Did:0, useCase: 3

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā

Agris Suveizda

Ļebedevam 12. vieta "Grand Prix" otrajā posmā Varšavā
Andžejs Ļebedevs. FIM Speedway Grand Prix

LETA. Latvijas motosportists Andžejs Ļebedevs sestdien Varšavā ieņēma 12. vietu pasaules spīdveja čempionāta jeb "Grand Prix" otrajā posmā.

Ļebedevs pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, bet pēc atkārtota starta finišēja ceturtais. Nākamajos divos braucienos viņš bija trešais, bet ceturtajā un piektajā braucienā finišēja otrais. Latvijas motosportists noslēdza sacensības ar sešiem punktiem.

Finālā uzvaru svinēja austrālietis Džeisons Doils, kuram otrajā vietā sekoja polis Bartošs Zmarzliks, trešais bija britu sportists Roberts Lamberts, bet ceturtajā pozīcijā ierindojās slovāks Martins Vaculīks.

Pēc diviem posmiem kopvērtējuma līderis ar 38 punktiem ir Doils, otrajā vietā ar 32 punktiem viņam seko Džeks Holders, bet labāko trijnieku arī ar 32 punktiem noslēdz Zmarzliks. Ļebedevs ar deviņiem punktiem ierindojas 14. pozīcijā.

Ļebedevs meistarsacīkstēs startē ar īpašo ielūgumu. Viņš ir pirmais Latvijas spīdveja braucējs, kurš iekļauts 15 braucēju pamatsastāvā un varēs piedalīties visos posmos.

Šī gada kalendārā iekļauti 11 "Grand Prix" posmi. Rīga uzņems sezonas devīto posmu, kas Biķernieku trasē norisināsies 7. septembrī. Ļebedevs kā "Grand Prix" 2023. gada sezonas pirmais rezervists startēja sezonas piecos pēdējos "Grand Prix" posmos, ar 30 punktiem ieņemot 16. vietu kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-05-11 23:14, pirms 3 nedēļām
Pirmie divi posmi Andžejam kaut kā ne pārāk sākušies, cerams, ka tie arī bija neveiksmīgākie, šajā sezonā.