Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Par spīti izrautai uzvarai Spānijas klubs "Villarreal" atlaiž jau otro treneri

Par spīti izrautai uzvarai Spānijas klubs "Villarreal" atlaiž jau otro treneri
Pačeta. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Spānijas klubs "Villarreal" pavēstījis par galvenā trenera Pačetas atbrīvošanu no amata. Svētdienas spēlē Madridē pret "Atletico" komandu vadīs futbola direktors Migels Anhels Tena.

Pagājušajā rudenī "Villarreal" pameta Unajs Emerijs, kuru par sešiem miljoniem eiro izpirka Birmingemas "Aston Villa", bet viņa vietā stājās Kike Setjēns, kura vadībā sezona tika pabeigta piektajā vietā, kvalificējoties Eiropas līgas grupu turnīram. Šo sezonu "Villarreal" gan sāka nesekmīgi, un Setjēns tika atbrīvots jau 5. septembrī – pēc četrām kārtām Spānijas čempionātā (1-0-3).

Setjēnu aizvietoja bijušais "Valladolid" treneris Pačeta, kurš ir strādājis arī Polijā un Taizemē. Pačeta debitēja ar atspēlēšanos un izrautu uzvaru pār "Almeria", taču nākamajās septiņās "LaLiga" spēlēs gūta tikai viena uzvara. "Villarreal" ar 12 punktiem 12 spēlēs ieņem 13. vietu.

Interesanti gan, ka "Villarreal" vadības lēmums nācis nākamajā dienā pēc izrautas uzvaras Larnakā pār Haifas "Maccabi", ar diviem vēliem vārtiem uzvarot ar 2:1. Ierēķinot Eirokausus un Karaļa kausu, "Villarreal" četru maču bilance pat bija 3-0-1 un septiņu maču bilance bija 4-1-2. Tomēr izšķiroša acīmredzot kļuva buksēšana "LaLiga".

Spānijas mediji lēš, ka pie "Villarreal" stūres atgriezīsies Marseļu fanu spiediena dēļ pametušais Marselino, kurš dzeltenās zemūdenes savulaik vadīja no 2013. gada janvāra līdz 2016. gada vasarai.

Izmantotie resursi:
https://villarrealcf.es/en/official...


Hansi Fliks. Foto: SIPA/Scanpix
7

Oficiāli: vācietis Fliks kļūst par jauno ''Barcelona'' galveno treneri

Spānijas klubs ''Barcelona'' paziņojis, ka par tās jauno galveno treneri iecelts bijušais ''Bayern'' un Vācijas izlases treneris Hansi Fliks, ar kuru noslēgts līgums uz nākamajām divām sezonām.
Džūds Belingems. Foto: AFP/Scanpix

Par sezonas labāko ''La Liga'' spēlētāju atzīst Belingemu

Balsojumā par ''La Liga'' 2023./2024. gada sezonas labāko futbolistu atzīts Madrides ''Real'' spēlētājs Džūds Belingems, kurš titula iegūšanu sekmēja ar 19 vārtiem.
Čavi. Foto: EPA/Scanpix
1

Atlaistais Čavi: "Trenēt "Barcelona" – tas ir ļoti grūts darbs. Taču mana sirdsapziņa ir tīra"

Spānijas vicečempione "Barcelona" piektdien galvenajam trenerim Čavi paziņoja par darba uzteikšanu. Kluba leģendai bija vēstījums nākamajam trenerim – nāksies ciest, jo situācija klubā nav no labākajām.