Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Liepiņš Ungārijas velobrauciena trešajā posmā finišē grupā

Liepiņš Ungārijas velobrauciena trešajā posmā finišē grupā
Emīls Liepiņš. Foto: LRF

LETA. Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš piektdien "Tour de Hongrie" (UCI kat.2.Pro) trešajā posmā finišēja grupā un ieņēma 88.vietu.

Šajā posmā tika veikta 182,7 kilometrus gara distance ar otrās kategorijas kāpumu pēc simtā kilometra un pirmās kategorijas kāpumu finišā.

Uzvaru izcīnīja beļģis Tibo Niss ("Lidl-Trek"), kopā ar itāli Djego Ulisi (UAE) un vācieti Emanuēlu Buhmanu ("Bora-hansgrohe") finišējot četrās stundās 31 minūtē un 52 sekundēs. Vairums riteņbraucēju finišu sasniedza vienatnē.

Latvijas čempions grupas braucienā Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") finišēja grupā, kas no uzvarētāja atpalika 14 minūtes un 28 sekundes. Iepriekšējos divos posmos, kurā uzvarētājs noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā, latvietis bija pirmajā desmitniekā, tiesa, pirmajā etapā gūto devīto pozīciju viņam anulēja.

Par līderi kļuvis Niss, kurš par četrām sekundēm apsteidz Ulisi. Liepiņš atpaliek 14 minūtes un 38 sekundes, kas dod 101.pozīciju.

Pirmoreiz sacensības notika 1925.gadā, 2019.gadā par šī velobrauciena uzvarētāju kļuva latvietis Krists Neilands, bet pagājušajā gadā uzvarēja šveicietis Marks Hirši.

Izmantotie resursi:
LETA


Ģirts Jonkus (pa vidu)
Foto: Nico Van Dartel

Latvijas BMX Challange klašu sportistiem sešas godalgas un 13 finālisti Eiropas čempionātā

Piektdienas vakarā Itālijas pilsētā Veronā aizvadīta pirmā no trijām UEC BMX Eiropas čempionāta sacensību dienām. Latvijas sportisti bērnu un krūzeru vecuma grupās izcīnīja kopumā sešas godalgas. Uzvaras laurus plūca krūzeru klašu braucēji – Ģirts Jonkus un Dominiks Zušs – kā arī B8 grupā startējušais mārupietis Kristers Krauja.
Ģirts Vēvers
Foto: Māris Vancevičs

5. jūnija ''Vēvers'' kauss sola plašu programmu bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem

Nākamās nedēļas trešdienā, 5. jūnijā, Biķernieku trasē otro gadu pēc kārtas notiks aizraujošais “Vēvers” kauss riteņbraukšanā. Sacensību rīkotāji parūpējušies par plašu programmu, kurā sev piemērotāko distanci atradīs visa vecuma un meistarības braukt gribētāji. Pieteikšanās pilnā sparā rit mājaslapā bulta.lv
Foto: velo.lv

''Toyota'' Rīgas velomaratonā tiks noskaidroti gada pirmie Latvijas čempioni

Svētdien, 2. jūnijā, 11. novembra krastmalā norisināsies gada vērienīgākais velo notikums galvaspilsētā – “Toyota” Rīgas velomaratons. Vērienīgā pasākuma laikā auto vadītājiem jārēķinās ar zināmiem satiksmes ierobežojumiem. Tikmēr sporta kritērija braucienā tiks noskaidroti Latvijas čempioni.